José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met de Openbank Spaarrekening kun je sparen en opnemen zo veel en zo vaak als je wilt. Het saldo is tot 100.000 euro gegarandeerd door het Spaanse depositogarantiestelsel. Openbank is onderdeel van het Spaanse Santander.

Dat je te maken hebt met een Spaanse moederbank zie je alleen aan het IBAN-nummer, dat met ES begint. Verder merk je er niets van. De klantenservice van Openbank spreekt Nederlands en is via een Nederlands telefoonnummer te bereiken.

Met betaalrekening en pasje

Je krijgt er ook een Openbank Open Betaalrekening bij (als je die nog niet had). Daarbij hoort ook een Maestropasje. Geld overmaken naar de spaarrekening kan ook vanaf een andere bankrekening.

Het openen van de betaal- en spaarrekening doe je online, eventueel met telefonische ondersteuning.

Openbank schrijft iedere maand de variabele rente bij. Ook die rente kun je kosteloos opnemen op ieder moment.

Bijzondere aspecten

  • Sparen zonder limiet
  • Tegoed is altijd beschikbaar
  • Inclusief betaalpas en -rekening
  • Depositogarantie van toepassing

Tijdelijke actie

Als je een Openbank Spaarrekening opent, krijg je de eerste zes maanden 2 procent rente op jaarbasis over je saldo tot 100.000 euro. Over het meerdere krijg je het normale rentepercentage.

Door Redactie Bankenvergelijking

Rente en voorwaarden


Maximale rente1,50 % (*)
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenNee
DepositogarantieEuropees
Maximale garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringMaandelijks

» Bezoek website


> Open hier je Open Spaarrekening


Wat moet ik verder weten?

* Er wordt rente vergoed over een saldo van maximaal 200.000 euro. Heb je een hoger saldo, dan ontvang je geen rente over het meerdere.