José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met de Openbank Spaarrekening kun je sparen en opnemen zo veel en zo vaak als je wilt. Het saldo is tot 100.000 euro gegarandeerd door het Spaanse depositogarantiestelsel. Openbank is onderdeel van het Spaanse Santander.

Dat je te maken hebt met een Spaanse moederbank zie je alleen aan het IBAN-nummer, dat met ES begint. Verder merk je er niets van. De klantenservice van Openbank spreekt Nederlands en is via een Nederlands telefoonnummer te bereiken.

Met betaalrekening en pasje

Je krijgt er ook een Openbank Open Betaalrekening bij (als je die nog niet had). Daarbij hoort ook een betaalpasje. Geld overmaken naar de spaarrekening kan ook vanaf een andere bankrekening.

Het openen van de betaal- en spaarrekening doe je online, eventueel met telefonische ondersteuning.

Openbank schrijft iedere maand de variabele rente bij. Ook die rente kun je kosteloos opnemen op ieder moment. Openbank geeft rente over een saldo van maximaal 300.000 euro.

Bijzondere aspecten

  • Sparen zonder limiet
  • Tegoed is altijd beschikbaar
  • Inclusief betaalpas en -rekening
  • Depositogarantie van toepassing

Door Redactie Bankenvergelijking

> Open hier je Open Spaarrekening

Rente en voorwaarden


Basisrente2,65 % (*)
Bonusrente0,00 %
Maximale rente2,75 %
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenNee
DepositogarantieEuropees
Maximale garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringMaandelijks

» Bezoek website


> Open hier je Open Spaarrekening


Wat moet ik verder weten?

* Deze basisrente kan worden verhoogd wanneer je maandelijks minimaal 600 euro bijschrijft op de Open-betaalrekening of aan andere voorwaarden voldoet. Bekijk de actuele voorwaarden en tarieven op de website van Openbank.

Wie als nieuwe klant een Openbank Spaarrekening opent, krijgt de eerste zes maanden een extra hoge rente. De actuele aanbieding zie je in ons overzicht van spaarrekeningen.

Er wordt rente vergoed over een saldo van maximaal 300.000 euro. Heb je een hoger saldo, dan ontvang je geen rente over het meerdere.