Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Via het online spaarplatform Raisin kun je sparen bij de Franse Renault Bank. Het platform en de app zijn Nederlandstalig, Je hoeft geen Frans te kunnen. Raisin zorgt ervoor dat je spaargeld bij de Renault Bank terechtkomt.

Je hebt ook niet te maken met buitenlandse belastingen of andere verborgen kosten. Je spaart formeel in Frankrijk maar je geld is daar gegarandeerd tot 100.000 euro, net als in Nederland.

Er geldt voor dit spaarproduct geen minimuminleg en je kunt je spaarsaldo op ieder moment aanspreken. De rente is variabel en wordt ieder kwartaal bijgeschreven.

Hoe werkt het?

Je maakt eerst een account aan bij Raisin. Daarvoor moet je je via een videoverbinding identificeren met een paspoort of identiteitskaart. Je moet ook je adres kunnen laten zien, bijvoorbeeld via een bankafschrift of een brief van de gemeente. Daarna kun je inloggen en aangeven dat je wilt sparen bij Renault Bank.

Gezamenlijk sparen is helaas niet mogelijk en je kunt de rekening ook niet openen op naam van een kind. Het is wel ook mogelijk om automatisch een vast bedrag te sparen.

Bijzondere aspecten

  • Gratis spaarrekening zonder voorwaarden
  • Geen verborgen kosten
  • Rente wordt elk kwartaal bijgeschreven
  • Rentewijziging wordt 4 dagen van tevoren aangekondigd

Door Redactie Bankenvergelijking

> Open hier de spaarrekening

Rente en voorwaarden


Maximale rente2,90 %
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenNee
DepositogarantieFrans
Maximale garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringPer kwartaal

» Bezoek website


> Open hier de spaarrekening


Wat moet ik verder weten?

Renault Bank is een dochter van de bekende autofabrikant en gespecialiseerd in autofinancieringen. Deze bank beheert ruim 20 miljard aan spaargeld van internationale klanten.

Raisin is een Duits online spaarplatform, gevestigd in Berlijn. Via Raisin kun je sparen bij banken binnen de Europese Unie, met depositogarantie.