José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De beleggingsrekening van Trade Republic vergoedt een variabele rente over geld dat niet is belegd. Dat kan interessant zijn voor spaarders, ook als je geen interesse hebt in beleggen.

Als je de beleggingsrekening opent, krijg je een eigen IBAN bij een van de partnerbanken van Trade Republic. Je kunt deze rekening alleen gebruiken om geld naar over te maken, geld van op te nemen en om te beleggen.

Geld overmaken naar deze rekening kan door middel van een overschrijving vanaf een bankrekening die op dezelfde naam staat. Dat duurt gewoonlijk één tot drie dagen. Je kunt ook geld overmaken met een creditcard of met Apple Pay of Google Pay. Dan is je geld meestal binnen een paar minuten overgemaakt.

Geld opnemen kan alleen met je eigen bankrekening, die je in de app kunt registreren. De overschrijving kan er enkele dagen over doen.

Je opent deze rekening online met behulp van je smartphone of tablet. Hiervoor heb je een paspoort of identiteitsbewijs nodig en je moet een foto en video van jezelf maken. Ook moet je een paar vragen beantwoorden over je ervaring met beleggen. Je hebt geen ervaring nodig om te kunnen sparen op de beleggingsrekening.

Je kunt niet sparen op de naam van een kind of op naam van twee personen.

Bijzondere aspecten

  • Sparen bij een beleggingsinstelling
  • Rekening meestal binnen 5 minuten gebruiksklaar
  • Gecontroleerd door Duitse toezichthouder
  • Geen kosten

Door Redactie Bankenvergelijking

 

> Begin hier met sparen bij Trade Republic

Rente en voorwaarden


Maximale rente4,00 % *
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenNee
DepositogarantieDuits of Iers
Maximale garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringper maand

» Bezoek website


> Begin hier met sparen bij Trade Republic


Wat moet ik verder weten?

Trade Republic werkt samen met deze partnerbanken: Solaris SE, Citibank Europe, Deutsche Bank en J.P. Morgan SE. Dit zijn banken met een vergunning en zij staan onder toezicht van de financiële autoriteiten in Duitsland of Ierland.

* Over een saldo van maximaal €50.000