Hoe snel is mijn geld overgeboekt?

Hoe snel kan ik geld overboeken?

Uw wilt geld overboeken naar een andere bankrekening en het geld moet de volgende dag binnen zijn, wat moet u doen? Eigenlijk is de vraag hoe snel wordt geld overgeboekt naar een andere rekening. De GeldGids van oktober 2014 deed onderzoek bij de bekendste Nederlandse banken.

Bij dezelfde bank: direct

Als u geld overboekt naar een andere betaalrekening van uw huidige huisbank, dan zal het geld direct worden overgemaakt.

Voor 13:00 overmaken: volgende dag overgeboekt

Afhankelijk van uw bank heeft u in ieder geval tot 13:00 uur om geld over te maken. Dan weet u zeker dat het geld de volgende dag op de andere Nederlandse bankrekening staat. Bij de SNS Bank en bij Triodos heeft u nog tot 15:30. Het is altijd handig om dit zelf even te controleren in geval van twijfel. Bij zakelijke rekeningen gelden er meestal ruimere tijden. Overigens geldt dit alleen voor werkdagen. Een overboeking naar een buitenlandse rekening kan wel 5 werkdagen duren.

Voor 16:00 kunt u nog met spoed overboeken

Bij de meeste banken kunt u een spoed overboeking doen via het internet. Het geld wordt dan binnen 1-2 uur overgeboekt. Bij de ING Bank dient u echter naar een bankkantoor te gaan. En bij de de Triodos bank zijn spoedoverboekingen niet mogelijk. U kunt bij de Triodos wel tot 15:30 geld overboeken. Spoedoverboekingen hebben alleen zin op werkdagen. Een voordeel is dat spoedoverboekingen ook werken naar buitenlandse betaalrekeningen. Het geld wordt ook binnen enkele uren overgemaakt naar een rekening binnen de eurozone. Buiten de Eurozone kan een boeking op dezelfde dag niet worden gegarandeerd. De ING en Triodos bieden dan ook geen mogelijkheid om

Kosten: tussen 2 en 5,50 euro

Afhankelijk van uw bank kunt u rekenen op 2 en 5,50 euro kosten voor uw spoedoverboeking via internet. Als u langs een bankkantoor gaat kost een spoedoverboeking tot wel 17 euro bij de ABN AMRO.