José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Finom Zakelijke Visa Card is een betaalpas waarmee je wereldwijd probleemloos al je zakelijke betalingen doet. Deze worden direct afgeschreven van het saldo op je zakelijke rekening bij Finom.

Kies je voor Finom Solo, het goedkoopste zakelijke betaalpakket van deze aanbieder, dan kun je maximaal drie gratis Visa Cards per gebruiker aanvragen. Maar als je een pas niet gebruikt, kost dat 2 euro per maand.

Je kunt ook een onbeperkt aantal virtuele Visa Cards aanvragen. Hiermee kun je betalen op internet. Als je een virtuele kaart koppelt aan Google Pay of Apple Pay, dan kun je er ook in winkels mee betalen met je telefoon. Een inactieve virtuele card kost 1 euro per maand.

Wat kost het?

Finom Solo kost 36 euro per jaar. Teamleden voeg je toe voor 4 euro per maand. Je kunt per kaart uitgavelimieten instellen en de uitgaven volgen.

Betalingen met de kaart in euro’s zijn kosteloos. Voor betalingen in vreemde valuta betaal je 3 procent plus een kleine wisselkoersopslag. Contant geld opnemen kost 2 euro per keer.

Je vraagt de rekening online aan in circa 15 minuten. Vervolgens kun je de rekening binnen één of twee dagen gebruiken.

Bijzondere aspecten

  • Koppeling aan boekhouding mogelijk
  • Geef toegang aan een accountant
  • Geld versturen in meer dan 20 valuta’s
  • Meertalige klantenservice, ook Nederlands

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 36,- (incl. Finom Solo) (*)
KaartuitgeverFinom
Extra creditcard€ 0,-
Bestedingslimiet- (afh. van saldo)
Kosten geld opnemen€ 2,00
Wisselkoersopslag0,50 %
Leenrente- (niet mogelijk)
Spaarrente0,00 %

» Bezoek website


> Vraag de Finom Zakelijke Visa Card aan


Wat moet ik verder weten 

Finom is opgericht is 2019. Het is geen bank maar een elektronischgeldinstelling. Het saldo op de betaalrekening is daarom niet beschermd door het depositogarantiestelsel, maar het geld wordt wel apart bewaard, zodat het veilig is voor eventuele schuldeisers van Finom. De Nederlandsche Bank houdt hier toezicht op.

* Finom Solo is de goedkoopste zakelijke rekening waar deze betaalkaart bij past. Lees hier een review van deze rekening.