Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Dit product is helaas niet meer verkrijgbaar.

------------------------------------------------------

Synvest is een beheerder van beleggingsfondsen in aandelen, obligaties en vastgoed. De fondsen zijn toegankelijk voor iedereen die extra vermogen wil opbouwen voor zijn pensioen.

Je hebt bij Synvest twee mogelijkheden: een lijfrente opbouwen (met belastingvoordeel), of zelf beleggen voor een aanvullend pensioen (zonder belastingvoordeel).

Met de lijfrenterekening bouw je kapitaal op voor een extra uitkering na je AOW-leeftijd. Vóór die tijd is het kapitaal vrij van vermogensbelasting. Heb je een pensioentekort, dan mag je de bedragen die je inlegt ook aftrekken van de belastingaangifte.

Het lijfrentevermogen dat je opbouwt staat vast en kun je niet opnemen voor onverwachte uitgaven.

Kies je voor zelf beleggen, dan kun je wel altijd vrij beschikken over je kapitaal. Je hebt dan geen fiscale voordelen maar beslist zelf wanneer en waarvoor je het geld gaat gebruiken.

Voor wie?

Lijfrente opbouwen van Synvest is bedoeld voor wie te weinig pensioen opbouwt, bijvoorbeeld omdat hij zelfstandig ondernemer is of geen goede pensioenregeling heeft bij zijn werkgever.

Beleggen voor pensioen is gericht op iedereen die zelfstandig en in alle vrijheid voor een aanvullend pensioen wil zorgen. Of eventueel voor een ander bestedingsdoel, zoals de studie van zijn kind.

Hoe werkt het?

Voor de lijfrente mag je periodiek of eenmalig inleggen. Periodiek inleggen is wel minimaal 100 euro per storting, eenmalig minstens 5.000 euro. Kies je voor zelf beleggen, dan geldt er geen minimuminleg.

Waarin kun je beleggen?

Bij Synvest kun je kiezen uit enkele obligatie-, vastgoed- en aandelenfondsen. Dit kunnen indexfondsen zijn of actief beheerde fondsen. Je bepaalt zelf welk deel van je geld in welk fonds wordt belegd.

Wat kost het?

Synvest rekent 0,60% aan jaarlijkse beheerkosten, plus instapkosten (aankoopkosten) van 1,05% over elke inleg/geldstorting. Hier komen nog fondskosten bij. De totale jaarlijkse lopende kosten liggen bij de meeste fondsen tussen 0,66% en 1,96%.

Belangrijkste aspecten

  • Zelfstandig extra vermogen opbouwen voor je pensioen
  • Keuze uit fiscaal gunstig beleggen en vrij beleggen 
  • Maak zelf een mix van de fondsen 
  • Flexibel inleggen

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,60 % (+ fondskosten)
Afsluitkosten€ 0,- (+ 1,05 % aankoopkosten)
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 20.000,-

» Bezoek website


> Vraag Synvest Pensioen Opbouwen hier aan


Wat moet ik verder weten?

Synvest bestaat sinds 2005 en beheert zo’n 500 miljoen euro. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

Je lijfrente laten uitkeren is ook mogelijk bij Synvest, maar je mag hier een andere aanbieder voor kiezen. Zodra je het lijfrentekapitaal gaat aanwenden, betaal je inkomstenbelasting over de uitkeringen.

Synvest werkt voor dit product samen met vermogensbeheerder Trustus.