bankenvergelijking.nl
homeAanvullend PensioenUitkerende Lijfrente Synvest Lijfrente Uitkeren

 Synvest Lijfrente Uitkeren   aanvragen

Synvest Lijfrente Uitkeren

Wanneer een lijfrente vrijkomt en je het opgebouwde kapitaal periodiek wilt laten uitkeren als aanvulling op je pensioen, heb je verschillende mogelijkheden.

De meeste aanbieders geven je een voorstel voor een gegarandeerde uitkering van je kapitaal. Je krijgt dan een vast bedrag uitgekeerd.

Maar bij een lage rentestand zal je kapitaal nauwelijks renderen. Heb je voldoende vermogen of pensioen opgebouwd om te voorzien in de kosten van je levensonderhoud en is je lijfrentekapitaal een extraatje? Dan kan het aantrekkelijk zijn om met je lijfrentevermogen te beleggen bij Synvest en periodiek een uitkering te ontvangen, mét kans op een hoger rendement.

Hoe werkt het?

Je ontvangt elk kwartaal of elk jaar een uitkering uit je opgebouwde kapitaal. Tegelijkertijd kun je je lijfrentekapitaal laten profiteren van het rendement van de beleggingsfondsen.

Voor deze optie kies je eigenlijk alleen als je de lijfrente-uitkering niet nodig hebt voor je levensonderhoud. De lijfrente is duidelijk een extraatje boven op je AOW en bedrijfspensioen.

De uitkeringen kunnen tijdelijk zijn (minimaal 5 jaar), 'levenslang' (minimaal 20 jaar) of een combinatie van deze twee waarbij je het kapitaal opsplitst.

Waarin beleg ik?

Bij Synvest kun je beleggen in verschillende fondsen met aandelen, vastgoed en obligaties.

Vind je het risico te groot om je volledige lijfrentekapitaal te beleggen? Dan kun je het beleggen combineren met sparen.

Je opent dan een bankspaarrekening bij een bank of verzekeraar én een beleggersrekening bij Synvest. Je moet echter wel minimaal 20.000 euro beleggen.

Wat kost het?

Je betaalt 1,05% over iedere storting. Daarnaast rekent Synvest beheerkosten over het lijfrentekapitaal: jaarlijks 0,60%. Ook betaal je fondskosten; deze verschillen per fonds. Switchen tussen fondsen kost 0,60%, verkopen tot slot kost 0,05%.

Bijzondere voordelen

  • Lijfrente-uitkering met kans op hoger rendement
  • Goed te combineren met sparen (bij een bank of verzekeraar)
  • Bijstorten mogelijk
  • Bij overlijden gaat de uitkering over op je erfgenamen 

> Vraag Synvest Lijfrente Uitkeren hier aan!

Wat moet ik verder weten?

Bij Synvest kies je zelf een fondsverdeling. Bij een hoger verwacht rendement hoort ook een hoger risico.

Rente en kenmerken
5 jaar- (variabel, afhankelijk van beleggingsresultaat)
10 jaar- (idem)
20 jaar- (idem)
Minimale inleg€ 20.000,-
Afsluitkosten€ 0,- (1,05% instapkosten)
Beheerkosten0,60 %
ยป Bezoek website