Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Een vrijkomende lijfrente laten uitkeren door Aegon heeft één minpunt: de eenmalige kosten voor direct online afsluiten zijn beduidend hoger dan bij andere bekende aanbieders.

Dit geldt echter niet voor wie al Aegon-klant is en zijn lijfrentekapitaal bij deze bank/verzekeraar heeft opgebouwd. In dat geval vraagt Aegon 75 euro in plaats van 150 euro afsluitkosten.

Dit betekent dat we dit product alleen zouden aanraden aan Aegon-klanten die hun lijfrentekapitaal hebben opgebouwd met het bankspaarproduct van Aegon (Lijfrente Sparen).

Kijk echter ook naar de rente voor de looptijd die je op het oog hebt en vergelijk deze met de rente van andere aanbieders.

Vraag je dit product zelf online aan zonder advies, dan laat Aegon je een korte, verplichte kennistoets doen. Je moet de ins en outs van een tijdelijke lijfrente dus goed kennen.

Bijzondere aspecten 

  • Direct online afsluiten mogelijk
  • Veilig product met laag risico
  • Korting op afsluitkosten voor klanten met Aegon Lijfrente Sparen

Nadelen van dit type product zijn alleen de wettelijke beperkingen. Meer daarover vind je onderaan op deze pagina.

Door Redactie Bankenvergelijking

Rente en kenmerken (per 15-8-2021)


5 jaar0,15 %
10 jaar0,45 %
20 jaar0,90 %
Minimale inleg€ 4.000,-
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Afsluitkosten€ 150,-

» Bezoek website


> Ga naar Aegon Bank voor een aanvraag