José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Brand New Day kun je een lijfrente-uitkering kopen van kapitaal dat je hebt opgebouwd bij ongeacht welke aanbieder. Het kunnen ook verschillende aanbieders zijn.

De looptijd kan variëren van 5 tot 30 jaar, maar je moet je hierbij wel houden aan fiscale regels. Ook moet de uitkering minimaal 100 euro bedragen. De minimuminleg is 4.000 euro.

Brand New Day keert uit per jaar, halfjaar, kwartaal of maand. Je kiest deze termijn zelf. Het brutobedrag blijft de hele looptijd gelijk. Je krijgt het bedrag netto op je rekening; Brand New Day houdt er belasting op in.

Je kunt dit product alleen rechtstreeks via de website van Brand New Day afsluiten als je al klant bent bij deze bank. Afsluiten kost dan 45 euro. Ben je nog geen klant, dan kun je de lijfrente afsluiten via een adviseur. Dit kan ook een online dienstverlener zijn (zie de groene knop en link). De afsluitkosten bedragen dan 175 euro.

Bijzonder is dat je ook een lijfrente kunt ontvangen van Brand New Day als je in het buitenland woont. Dat moet dan wel een EU-land zijn (of Liechtenstein, Noorwegen of IJsland). Dit is bij andere aanbieders niet altijd mogelijk. Je betaalt hiervoor eenmalig 75 euro.

Bijzondere aspecten

  • Na overlijden gaat uitkering volledig over op de erfgenamen
  • Ook geschikt voor stakingswinst en FOR (ondernemers)
  • Ook voor inwoners van andere EU-landen

De belangrijkste nadelen staan in het overzicht van tijdelijke lijfrentes. Deze zijn voor alle uitkerende bankspaarproducten hetzelfde.

Door Redactie Bankenvergelijking

Rente en kenmerken
(per 15 april 2024)


5 jaar2,65 %
10 jaar2,90 %
20 jaar3,05 %
Minimale inleg€ 4.000,-
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Afsluitkosten€ 175,-

» Bezoek website


> Vraag hier een Brand New Day Lijfrente-uitkering aan