Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Extra Pensioen Inkomen is een van de bekendste Nederlandse producten waarmee je een vrijkomend lijfrentekapitaal periodiek kunt laten uitkeren. Zo heb je een aanvulling op je AOW en bedrijfspensioen.

Met het kapitaal koop je een tijdelijke uitkering aan, geen levenslange. De uitkeerlooptijd kies je zelf. Vanaf je AOW-leeftijd is dat minimaal 5 en maximaal 30 jaar.

Centraal Beheer biedt een van de hoogste rentevergoedingen. Deze rente staat bij aanvang vast voor de hele looptijd en bepaalt het rendement over het (nog) uit te keren kapitaal.

Online openen zonder advies

Extra Pensioen Inkomen kan online worden geopend. Als je dat helemaal zelf en zonder bijkomend advies wilt doen, moet je slagen voor een kleine online kennistoets. Eerst goed verdiepen in de werking van het product is zeker nodig.

Dit product is geschikt voor uitkering van een zelf opgebouwde bankspaarlijfrente, een geërfd lijfrentekapitaal, een stakingswinst of een oudedagsreserve (FOR).

Het kapitaal hoeft niet bij Centraal Beheer te zijn opgebouwd, dat mag ook van een andere aanbieder afkomstig zijn.

Wat kost het?

Aan Centraal Beheer betaal je eenmalig 55 euro afsluitkosten. Het uitkeren kost niets.

Bijzondere aspecten

  • Slechts één keer kosten
  • Uitkeren kan per maand, kwartaal, halfjaar of jaar
  • Hoogte van de uitkering staat vast
  • Bij overlijden gaan de uitkeringen over op de nabestaanden
  • Alleen mogelijk als je in Nederland woont

De belangrijkste nadelen staan in het overzicht van tijdelijke lijfrentes. Deze zijn voor alle uitkerende bankspaarproducten hetzelfde.

Door Redactie Bankenvergelijking

Rente en kenmerken
(per 12 december 2023)


5 jaar3,00 %
10 jaar2,90 %
20 jaar3,10 %
Minimale inleg-
Maximale garantie€ 100.000,-
Afsluitkosten€ 55,-

» Bezoek website


> Ga naar Centraal Beheer voor een aanvraag