José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Doelbeleggen Leefrente is een lijfrente op basis van beleggen, bedoeld voor wie vooral in de eerste jaren na zijn pensionering een hogere uitkering wil.

Hoewel je bij beleggen nooit zeker weet wat het rendement zal zijn, gaat Doelbeleggen uit van een rendement van 4 procent.

Daardoor kan je lijfrente de eerste 5 jaar hoger zijn dan bij aanbieders die het rendement pas achteraf meenemen in de berekening. Een hogere lijfrente in het begin is gunstig als je de eerste jaren na je pensioen graag wat extra armslag wilt.

Vooraf kies je zelf de looptijd van de uitkeringen, minimaal 6 jaar. De hoogte van de uitkering wordt jaarlijks aangepast aan het werkelijke rendement. Het bedrag kan dus fluctueren. Dat is iets om rekening mee te houden als je voor dit product kiest. Je weet van tevoren niet precies wat je zult krijgen.

Hoe werkt het?

Bij Doelbeleggen kun je elk expirerend lijfrentekapitaal onderbrengen, ongeacht bij welke bank of verzekeraar je dit hebt opgebouwd. Heb je daar advies bij nodig, dan kun je hiervoor een adviseur inschakelen.  

Waarin beleg ik?

Het lijfrentekapitaal wordt verdeeld over verschillende trackers. Dat zijn fondsen die geen actief beheer hebben, maar die een bepaalde index volgen. Daardoor zijn de kosten van deze fondsen laag.

Wat kost het?

Doelbeleggen brengt geen kosten in rekening voor het afsluiten. Wel betaal je 0,1 procent over het gestorte bedrag om je beleggingsportefeuille samen te stellen.

Verder betaal je 1,25 procent kosten over het resterende kapitaal dat Doelbeleggen voor je beheert.

Bijzondere aspecten

  • Hogere uitkeringen in het begin
  • Goedgekeurd door de Belastingdienst
  • Bijstorten is niet mogelijk
  • Keuze tussen een uitkering per maand, kwartaal of jaar
  • Winnaar Gouden Stier 2018 en 2019

> Meer te weten komen over Doelbeleggen Leefrente

Rente en kenmerken


5 jaar- (niet mogelijk)
10 jaar- (variabel, afhankelijk van beleggingsresultaat)
20 jaar- (variabel, afhankelijk van beleggingsresultaat)
Minimale inleg€ 1,-
Afsluitkosten€ 0,-
Beheerkosten1,25 %

» Bezoek website


> Meer te weten komen over Doelbeleggen Leefrente


Wat moet ik verder weten?

Doelbeleggen is een initiatief van Velthuyse & Mulder Vermogensbeheer in Amstelveen. De beleggingsinstelling is geregistreerd bij de AFM.

Beleggen brengt altijd risico's met zich mee. Kies dit product alleen als je de lijfrente niet nodig hebt voor je levensonderhoud en bereid bent eventuele verliezen te nemen.