Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

SNS Lijfrentenieren is een manier om maandelijks een vaste uitkering te ontvangen. Daarvoor stort je eerst minimaal 4.000 euro en je kiest een looptijd. SNS berekent vervolgens hoeveel je maandelijks krijgt.

SNS Lijfrentenieren past binnen de fiscale regels voor pensioensparen. Heb je belastingvrij voor pensioen gespaard op een geblokkeerde rekening en komt dit bedrag vrij? Dan kun je kiezen voor SNS Lijfrentenieren om het bedrag te laten uitkeren. Op de uitkering wordt belasting ingehouden.

Looptijd en rente

In veel gevallen is de minimale looptijd 20 jaar. Welke looptijden je kunt kiezen, hangt af van fiscale regels. Daarvoor maakt het ook uit op welke leeftijd je de lijfrente wilt laten ingaan en of het bedrag bij elkaar is gespaard voor 2014, na 2013 of allebei.

De rente is gedurende de hele looptijd gelijk. SNS berekent vooraf hoeveel rente je jaarlijks krijgt. Dit bedrag wordt verrekend in de maandelijkse uitkering. Je kunt zelf geen bedragen opnemen.

Wat kost het?

Als je SNS Lijfrentenieren afsluit zonder advies, betaal je 250 euro afsluitkosten.

Als je niet genoeg verstand hebt van het product of als je meer dan 200.000 euro wilt storten, moet je een adviesgesprek voeren. Dat kost 125 euro per uur. Om te bepalen of je genoeg kennis in huis hebt, moet je een kennis- en ervaringstoets maken. Als je slaagt, kun je SNS Lijfrentenieren telefonisch aanvragen.

Bijzondere aspecten

  • Geen kosten voor beheer
  • Heldere informatie
  • Kosteloos oriënterend gesprek

Door Redactie Bankenvergelijking

> Kom meer te weten over SNS Lijfrentenieren

Rente en kenmerken (per 1-1-2022)


5 jaar0,05 %
10 jaar0,15 %
20 jaar0,40 %
Minimale inleg€ 4.000,-
Maximale garantie€ 100.000,-
DepositogarantieNederlandse
Afsluitkosten€ 250,-

» Bezoek website


> Kom meer te weten over SNS Lijfrentenieren