bankenvergelijking.nl

 Hoe werkt de overstapservice van banken?creditcard

U wilt overstappen naar een andere bank? Dan is het interessant om de overstapservice van uw nieuwe bank eens goed te bekijken.

Banken werken onderling samen om de overstapservice zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze overstapservice is altijd gratis en kan een hoop werk voor u uit handen nemen. Maar wat wordt nu wel en wat niet voor u geregeld?

De overstapservice geldt alleen voor betaalrekeningen. Bankpassen kunt u niet meenemen naar uw nieuwe bank. Dit geldt ook voor creditcards, tenzij u een bankonafhankelijke creditcard heeft.

U moet de overstap zelf aanvragen. Zodra u deze heeft aangevraagd geldt er een overstapperiode voor een duur van 13 maanden. Hierna is de overstapperiode voorbij en regelt uw vorige bank niets meer voor u. U kunt de oude betaalrekening dan ook opzeggen, omdat u er toch niets meer aan heeft. U krijgt een maand voor het einde van de overstapperiode overigens een bericht hiervan van uw bank.

Wat regelt de overstapservice voor u?

Automatische incasso-opdrachten worden automatisch overgezet naar uw nieuwe betaalrekening. Het bankrekeningnummer op acceptgiro's mag u aanpassen: streep het rekeningnummer door en schrijf het nieuwe betaalrekeningnummer op de acceptgiro.

De oude bank stuurt u bovendien een lijst van alle periodieke overschrijvingen. Deze kunt u zelf vervolgens opnieuw instellen op uw nieuwe betaalrekening. Alle wijzigingen die het gevolg zijn van de overstapservice worden duidelijk aangegeven op uw nieuwe afschriften, met een vermelding van de overstapservice. Zo weet u precies welke betalingen met de overstapservice zijn omgezet.

Wat u zelf moet regelen

U moet een aantal zaken zelf regelen: het aanvragen van internetbankieren, bankpassen en creditcards (mocht u geen bankonafhankelijke creditcard hebben). Attendeer iedere instantie waarvan u geld ontvangt erop dat u een nieuwe betaalrekening heeft. U kunt echter bij de overstapservice gebruikmaken van een set overstapkaarten die u kunt rondsturen om op een eenvoudige manier uw betaalrekening te wijzigen.


Terug naar de homepage