Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Pensioenaanvulling is het bankspaarproduct van ABN Amro. Je spaart op een geblokkeerde rekening met belastingvoordeel voor een aanvulling op je pensioen.

Wat je op deze rekening stort, is aftrekbaar voor je inkomstenbelasting voor zover je een pensioentekort hebt. Het saldo telt daarnaast niet mee voor box 3, de vermogensrendementsheffing.

Belasting ga je pas betalen na je pensioenleeftijd, wanneer je het gespaarde saldo tot uitkering laat komen.

Zelf online afsluiten

Opvallend aan dit product zijn de lage eenmalige afsluitkosten van €40. Bij andere aanbieders betaal je hier vaak een hoger bedrag voor. Net zoals bij andere bankspaarproducten heb je hierna geen kosten meer.

Over je saldo ontvang je bij ABN Amro een variabele rente. Deze is relatief hoog. Een vaste rente kiezen is niet mogelijk.

ABN Amro Pensioenaanvulling sluit je zelf online af, zonder advies. Je moet hiervoor wel een korte online kennistoets doen.

Bijzondere aspecten

  • Zelf meteen online afsluiten
  • Hoge variabele rente 
  • Lage eenmalige administratiekosten 
  • Geen minimuminleg
  • Ook geschikt voor oversluiten ander bankspaartegoed

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Rente1,90 % (variabel)
Beheerkosten0,00 %
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Afsluitkosten€ 40,-

» Bezoek website


> ABN Amro Pensioenaanvulling kun je hier openen


Wat moet ik verder weten?

* Het spaarsaldo gaat nooit verloren. Bij overlijden gaat het naar de erfgenamen in de vorm van een nabestaandenuitkering.

* Een betaalrekening hebben bij ABN Amro is niet verplicht. Maar zonder zo'n rekening (met internetbankieren) kun je het product niet zelf online afsluiten. Je moet dan bellen en een afspraak maken.