bankenvergelijking.nl
homeBanksparen ABN AMRO Pensioen Aanvulling

 ABN Amro Pensioenaanvulling   aanvragen

ABN AMRO

Pensioenaanvulling is het bankspaarproduct van ABN Amro. Je spaart op een geblokkeerde rekening met belastingvoordeel voor een aanvulling op je pensioen.

Wat je op deze rekening stort, is aftrekbaar voor je inkomstenbelasting voor zover je een pensioentekort hebt. Het saldo telt daarnaast niet mee voor box 3, de vermogensrendementsheffing.

Belasting ga je pas betalen na je pensioenleeftijd, wanneer je het gespaarde saldo tot uitkering laat komen.

Zelf online afsluiten

Opvallend aan dit product zijn de lage eenmalige afsluitkosten van €25. Bij de meeste andere aanbieders betaal je hier een hoger bedrag voor. Net zoals bij andere bankspaarproducten heb je hierna geen kosten meer.

Over je saldo ontvang je bij ABN Amro een variabele rente. Deze is relatief hoog. Een vaste rente kiezen is ook mogelijk.

ABN Amro Pensioenaanvulling sluit je zelf online af, zonder advies. Je moet hiervoor wel een korte online kennistoets doen.

Bijzondere voordelen

  • Zelf meteen online afsluiten
  • Hoge variabele rente 
  • Lage eenmalige administratiekosten 
  • Geen minimuminleg
  • Ook geschikt voor oversluiten ander bankspaartegoed

> ABN Amro Pensioenaanvulling kun je hier openen

Wat moet ik verder weten?

* Het spaarsaldo gaat nooit verloren. Bij overlijden gaat het naar de erfgenamen in de vorm van een nabestaandenuitkering.

* Een vaste rente kiezen is bij dit product ook mogelijk. Bij de meeste looptijden wordt de vaste rente verhoogd als je saldo boven €50.000 komt.

* Een betaalrekening hebben bij ABN Amro is niet verplicht. Maar zonder zo'n rekening (met internetbankieren) kun je het product niet zelf online afsluiten. Je moet dan een afspraak maken op een van de bankkantoren.

Belangrijkste kenmerken
Rente0,90 % (variabel)
Beheerkosten0,00 %
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Afsluitkosten€ 25,-
ยป Bezoek website