bankenvergelijking.nl
Home Banksparen
Vergelijk enkele bankspaarrekeningen op beheerkosten, rente en details. Met deze bankspaarproducten kunt u het volgende doen:

BankSparen Pensioenrekeningen

aegon
Aegon Banksparen: nieuwe Aegon bankspaarrekening waar u kunt kiezen uit beleggen in voordelige indexfondsen of een variabele rente van 0,85%.
service: 
***
beheerkosten: 
0,40 %
brandnewday
Brand New Day Pensioenrekening: prijsbreker op de Nederlandse pensioenmarkt. Kies uit een wereldindexfonds of een obligatiefonds met lage kosten. Eenvoudige opzet.
service: 
***
beheerkosten: 
0,59 %
Delta lloyd
Delta Lloyd Banksparen Groeirekening: pensioenrekening met mogelijkheden om het geld voor een lange tijd vast te zetten tegen een hoge rente. U kunt hiermee beleggen in voordelige indexfondsen.
service: 
***
beheerkosten: 
0,40 %

Banksparen versus Lijfrente

De kosten van banksparen zijn helder zonder addertjes onder het gras, zoals bij traditionele verzekeringsproducten. Daarnaast is een bankspaarrekening fiscaal bekeken slimmer, omdat lijfrenteproducten veel fiscale beperkingen kennen.

Waarom aanvullend pensioen sparen?

Er zijn verschillende redenen voor:
  • U kunt de inleg van uw inkomen aftrekken en heeft hiermee dus aanzienlijk belastingvoordeel
  • U heeft een pensioengat bijvoorbeeld omdat u en uw partner niet tegelijk met pensioen gaan
  • De AOW en het werknemerspensioen vallen (zeker in de toekomst) vaak tegen, u wilt ook kunnen genieten als u stopt met werken.

Over BankSparen voor uw pensioen

Banksparen is in opkomst
Banksparen is populair geworden door de woekerpolisaffaire. Bankspaarrekeningen bieden meer transparantie en mede hierdoor ook lagere kosten. Banksparen is fiscaalvriendelijk sparen voor de oude dag of voor de aflossing van uw hypotheek. Banksparen kan zowel door te sparen als te beleggen.