Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij ING kun je geen pensioensparen meer afsluiten. De bank verwijst hiervoor naar Nationale-Nederlanden.

De informatie op deze pagina is verouderd. In dit overzicht vind je actuele mogelijkheden voor pensioensparen.

---

ING Pensioensparen is een flexibele manier van sparen voor een pensioenaanvulling, speciaal bedoeld voor mensen met een pensioentekort. Je kunt per maand of per jaar een bedrag inleggen. Dat bedrag mag per keer verschillen.

De rentevergoeding over het bedrag dat je dit jaar inlegt, blijft gedurende de hele looptijd gelijk. Hoe langer de looptijd, des te hoger het rentepercentage. ING schrijft de rente jaarlijks op 31 december bij. Ook over de bijgeschreven rente krijg je de volgende jaren een rentevergoeding.

Fiscaal voordeel

Dankzij de flexibele inleg kun je optimaal gebruikmaken van de jaarruimte en de eventuele reserveringsruimte. Dit zijn door de fiscus vastgestelde bedragen om je maximale aftrek te bepalen. 

Je kunt het gespaarde geld niet tussentijds opnemen. Tijdens de looptijd betaal je er geen belasting over. Dat hoeft pas als je met pensioen bent. De inleg is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, als je voldoet aan de fiscale voorwaarden.

Online geld inleggen

Spaargeld inleggen gaat via internetbankieren van ING. Een betaalrekening bij ING is dus een voorwaarde. Het is ook mogelijk om een pensioenproduct dat je bij een andere aanbieder hebt lopen, over te hevelen naar ING Pensioensparen.

Bijzondere voordelen

  • Flexibel inleggen
  • Lage afsluitkosten
  • Depositogarantie tot 100.000 euro
  • Duidelijke rentevermelding bij iedere inleg
  • Online beheer via Mijn ING

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-

» Bezoek websiteWat moet ik verder weten?

* ING Pensioensparen bestrijkt alleen de opbouwfase van het pensioen. Als het pensioen tot uitkering komt, moet je van het eindbedrag een lijfrente kopen. Dat kan niet bij ING, maar wel bij samenwerkingspartner Nationale-Nederlanden of een andere aanbieder.

* Bij overlijden is het gespaarde bedrag voor de erfgenamen. Is de erfgenaam je fiscale partner, dan kan hij of zij het bedrag laten staan. Andere erfgenamen moeten er een lijfrente voor kopen