bankenvergelijking.nl
homeBanksparen Rabo Toekomstsparen

 Rabo Toekomstsparen   aanvragen

Rabo Toekomstsparen - Banksparen

Rekeninghouders bij de Rabobank kunnen online met Rabo Toekomstsparen beginnen. Dat is een bankspaarrekening waarop mensen met een pensioentekort kunnen sparen voor een aanvulling op hun pensioen. Net als bij andere bankspaarproducten is de inleg aftrekbaar en het gespaarde bedrag onbelast, totdat je met pensioen gaat.

Je kunt kiezen tussen een vaste rente en een rente die ieder moment kan wijzigen. De vaste rente over een bedrag dat je nu inlegt, blijft gedurende de hele looptijd gelijk. De vaste rente over de inleg van volgend jaar kan wel anders zijn. De variabele rente is hoger dan de vaste rente met een looptijd tot 7 jaar, maar lager dan de vaste rente voor looptijden langer dan 8 jaar.

Online afsluiten en beheren

Rabo Toekomstsparen kun je online en zonder advies afsluiten. Een kennis- en ervaringstoets invullen is een voorwaarde. Vervolgens kun je met internetbankieren de eerste inleg doen. Bedragen overmaken kan eventueel ook vanaf een rekening bij een andere bank.

Je kunt Rabo Toekomstsparen gemakkelijk combineren met Toekomstbeleggen. Van het gespaarde geld koop je dan aandelen in een van de door Rabobank geselecteerde fondsen. Hiermee vergroot je de kans op een hoger rendement, maar ook het risico. Voor het combineren van sparen en beleggen is een betaald adviesgesprek een voorwaarde.

Je mag zelf kiezen of je eenmalig of periodiek inlegt. Bij een eenmalige inleg is 1.000 euro het minimum. Voor maandelijks sparen volstaat 25 euro. Jaarlijks inleggen kan ook. Dan is het minimum 300 euro.

Speciale voordelen

  • Combinatie met beleggen mogelijk
  • Ook geschikt voor waardeoverdracht van een ander pensioenspaarproduct
  • Beheer je rekening online of via de app
  • Keuze tussen variabele en vaste rente

> Kom meer te weten over Rabo Toekomstsparen

Wat moet ik verder weten?

* Aan het einde van de looptijd moet je van het gespaarde bedrag een lijfrente kopen. Dat kan bij Rabobank, maar ook bij een andere aanbieder.

* Bij overlijden is het gespaarde bedrag voor de erfgenamen.

Belangrijkste kenmerken
Rente0,70 % (variabel)
Beheerkosten0,00 %
Minimale inleg€ 1.000,-
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Afsluitkosten€ 55,-
ยป Bezoek website