José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Rekeninghouders bij de Rabobank kunnen online met Rabo Toekomstsparen beginnen. Dat is een bankspaarrekening waarop mensen met een pensioentekort kunnen sparen voor een aanvulling op hun pensioen. Net als bij andere bankspaarproducten is de inleg aftrekbaar en het gespaarde bedrag onbelast, totdat je met pensioen gaat.

De rente is variabel en kan dus ieder moment wijzigen. 

Online afsluiten en beheren

Rabo Toekomstsparen kun je online en zonder advies afsluiten. Vervolgens doe je met internetbankieren de eerste inleg. Bedragen overmaken kan eventueel ook vanaf een rekening bij een andere bank.

Je kunt Rabo Toekomstsparen gemakkelijk combineren met Toekomstbeleggen. Van het gespaarde geld koop je dan aandelen in een van de door Rabobank geselecteerde fondsen. Hiermee vergroot je de kans op een hoger rendement, maar ook het risico. 

Je mag zelf kiezen of je eenmalig of periodiek inlegt. Bij een eenmalige inleg is 1.000 euro het minimum. Voor maandelijks sparen volstaat 25 euro. Jaarlijks inleggen kan ook. Dan is het minimum 300 euro.

Voor nieuwe rekeninghouders is het niet meer mogelijk om een vaste rente te kiezen. Voor rekeningen die zijn geopend vóór oktober 2021 kan dit nog wel.

Bijzondere aspecten

  • Combinatie met beleggen mogelijk
  • Ook geschikt voor waardeoverdracht van een ander pensioenspaarproduct
  • Beheer je rekening online of via de app

Door Redactie Bankenvergelijking

> Kom meer te weten over Rabo Toekomstsparen

Belangrijkste kenmerken
(per 20 november 2023)


Rente1,70 % (variabel)
Beheerkosten0,00 %
Minimale inleg€ 1.000,-
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Afsluitkosten€ 35,-

» Bezoek website


> Kom meer te weten over Rabo Toekomstsparen


Wat moet ik verder weten?

* Aan het einde van de looptijd moet je van het gespaarde bedrag een lijfrente kopen. Dat kan bij Rabobank, maar ook bij een andere aanbieder.

* Bij overlijden is het gespaarde bedrag voor de erfgenamen.