Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Dit product is niet meer onder deze naam verkrijgbaar. Laten beleggen is mogelijk via Centraal Beheer Mixfondsen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben je geen beurstijger maar wil je wel meeprofiteren van het rendement op beleggingen? Dat kan met Gemaksbeleggen van Centraal Beheer. Er geldt geen minimumbedrag, dus iedereen kan meedoen.

Bij Gemaksbeleggen bepaal je zelf het risico. De beleggingsadviseurs van Centraal Beheer hebben voor verschillende risicoprofielen een passend mixfonds samengesteld. Het koersverloop kun je online volgen.

Waarin kun je beleggen?

Gemaksbeleggen kent drie verschillende mixfondsen: voorzichtig, gemiddeld en ambitieus. Elk van deze fondsen bevat een combinatie van onder andere aandelen, obligaties en grondstoffen. Het voorzichtige fonds is het meest geschikt als je een beleggingshorizon hebt van 2 tot 5 jaar. Het ambitieuze fonds komt alleen in aanmerking als je het geld minimaal 10 jaar niet nodig hebt.

Gemaksbeleggen is maatschappelijk verantwoord. Je belegt niet in omstreden wapens, omstreden landen en tabaksproducenten bijvoorbeeld.

Hoe werkt het?

Geld inleggen en opnemen doe je gemakkelijk online. Eerst open je online een beleggingsrekening bij Centraal Beheer. Vervolgens investeer je via Mijn Centraal Beheer in het gewenste fonds met behulp van iDeal of internetbankieren.

Je bent vrij om je belegde geld weer op te nemen. Centraal Beheer rekent daarvoor geen kosten. Ook wisselen tussen de verschillende fondsen is gratis.

Wat kost het?

De enige kosten die je betaalt zijn 0,30% aankoopkosten en 0,60% fondskosten, wat in vergelijking met sommige andere aanbieders niet veel is. Aankoopkosten gaan van je inleg af. Fondskosten zijn verwerkt in de koers en zie je dus niet terug als kosten die je moet betalen.

Bijzondere aspecten

  • Geen minimuminleg
  • Maatschappelijk verantwoord beleggen
  • Geld inleggen en opnemen via Mijn Centraal Beheer of in de app
  • Keuze uit 3 risicoprofielen

Door Redactie Bankenvergelijking

> Open hier een rekening voor Gemaksbeleggen

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,60 % (wel fondskosten 0,60 %)
Order € 1.000€ 3,-
Order € 5.000€ 15,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open hier een rekening voor Gemaksbeleggen