José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met Centraal Beheer Mixfondsen kun je makkelijk beleggen in obligaties en aandelen zonder dat je verstand moet hebben van de beurs. Iedereen kan het en er geldt geen minimumbedrag.

Je kunt ook wekelijks of maandelijks inleggen of je geld automatisch laten verdelen over verschillende mixfondsen.

Waarin kun je beleggen?

Je kiest zelf het risico dat bij je past: Voorzichtig, Gemiddeld, Ambitieus of Zeer Ambitieus. Bij elk risico hoort een mixfonds met een combinatie van onder andere aandelen, obligaties en grondstoffen. Het voorzichtige fonds is het meest geschikt als je een beleggingshorizon hebt van 2 tot 5 jaar. Het zeer ambitieuze fonds komt alleen in aanmerking als je het geld minimaal 15 jaar niet nodig hebt.

De fondsen worden beheerd door Achmea Investment Management en zijn maatschappelijk verantwoord. Je belegt niet in omstreden wapens, omstreden landen en tabaksproducenten bijvoorbeeld. Daarnaast gaat Achmea in gesprek met bedrijven, stemt zij mee op aandeelhoudersvergaderingen en wordt er op ESG-criteria gelet.

Hoe werkt het?

Geld inleggen en opnemen doe je gemakkelijk online. Eerst open je online een gratis beleggingsrekening bij Centraal Beheer. Vervolgens leg je geld in via Mijn Centraal Beheer of de app.

Je kunt altijd bij je geld. Centraal Beheer rekent daarvoor geen kosten. Ook wisselen tussen de verschillende fondsen is gratis.

Wat kost het?

De aankoopkosten bedragen 0,30%. Verder betaal je 0,60% fondskosten over je belegde vermogen. Aankoopkosten gaan van je inleg af. Fondskosten zijn verwerkt in de koers en worden dus niet apart in rekening gebracht.

Bijzondere aspecten

  • Maatschappelijk verantwoord beleggen
  • Geld inleggen en opnemen via Mijn Centraal Beheer of in de app
  • Keuze uit 4 risicoprofielen
  • Volg het koersverloop online

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,60 %
Order € 1.000€ 3,-
Order € 5.000€ 15,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Begin met beleggen in Centraal Beheer Mixfondsen