José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Via Duurzaaminvesteren.nl kun je geld uitlenen aan bedrijven in zonnestroom, windenergie en elektrische leaseauto's. De obligatieleningen leveren een gemiddeld rendement op van 5 tot 8 %.

Alle bedrijven op Duurzaaminvesteren.nl hebben een informatiememorandum ingeleverd. Dit volgt dezelfde maatstaven als een prospectus volgens de AFM-standaard.

Wat is het risico?

Het risico op wanbetaling is ook bij duurzame-energieprojecten altijd aanwezig, maar het is lager dan bij de meeste andere crowdfundingprojecten. Begin 2022 had maar 1 van de 112 lopende projecten een betalingsachterstand.

Wat kost het?

Als een project langer dan 5 jaar loopt, betaal je 3% transactievergoeding over het bedrag dat je hebt ingelegd. Bij kortere projecten is de transactievergoeding lager.

Bijzondere aspecten

  • Kies zelf je project
  • Maatschappelijk bewust investeren
  • Relatief laag risico

Door Redactie Bankenvergelijking

> Begin hier met duurzaam investeren

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-vergunning
AanbodBedrijfsleningen
Minimale inleg€ 250,- tot € 1.000,- (verschilt per project)

» Bezoek website


> Begin hier met duurzaam investeren


Wat moet ik verder weten?

Duurzaaminvesteren.nl is een handelsnaam van Crowdinvesting.

Het bedrijf heeft een vergunning van de AFM. Ook is DuurzaamInvesteren.nl aangesloten bij het Kifid en bij het beleggerscompensatiestelsel (BCS). Deze regeling compenseert kleine beleggers voor maximaal 20.000 euro per persoon en per instelling.

De Stichting Belangenbehartiging Duurzaaminvesteren komt in actie als bedrijven hun lening niet terugbetalen.