José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Mintos peer-to-peer lenen

aanvragen


Mintos


Via Mintos kun je geld uitlenen aan particulieren en bedrijven over heel de wereld. Je kiest zelf aan wie je leent. De lener betaalt dit vervolgens met rente terug volgens een afgesproken schema.

Mintos biedt leningen aan van meer dan zestig financiële technologiebedrijven. Deze bedrijven brengen leningen tot stand zonder dat er een bank aan te pas komt. Dat houdt de kosten laag.

Spreiding is bij deze vorm van beleggen erg belangrijk. Dit kun je aan Mintos overlaten door te kiezen voor een van de drie strategieën: gediversifieerd, behoudend en hoog rendement.

Strategieën staan open voor elk bedrag, maar Mintos raadt aan met minimaal €1.000 te beginnen. Je kunt ook zelf een strategie maken door je voorkeuren in te vullen. Mintos spreidt je geld dan volgens jouw wensen.

Als je een Mintos-strategie gebruikt, kun je altijd bij je geld. In andere gevallen kun je je leningen verkopen aan andere gebruikers op de secundaire markt.

Wat kost het?

Mintos brengt aan actieve investeerders weinig tot geen kosten in rekening. Een account openen en geld overmaken is gratis. Ook het kopen en verkopen van leningen kost meestal niets. Alleen als je valuta wisselt of leningen verkoopt op de secundaire markt, betaal je hiervoor een vergoeding.

Als je zes maanden niet handelt, moet je €2,90 per maand betalen.

Wat zijn de risico’s?

Je loopt het risico dat de lener het geld niet terugbetaalt. Mintos beperkt dit risico door de aanbieders van leningen vooraf te screenen. Deze aanbieders beoordelen de leners.

Als investeerder kun je kiezen voor leningaanbieders met een laag risico, bijvoorbeeld 10. Ook kun je kiezen voor leningen met zekerheid, zoals een huis of auto als onderpand.

Aan sommige leningen is een terugkoopgarantie gekoppeld. Als de lener langer dan 60 dagen achterloopt met betalen, betaalt de leningaanbieder het geld terug aan de investeerder.

Bijzondere aspecten

  • Kies zelf aan wie of aan welk bedrijf je geld uitleent
  • Kans op een hoog rendement
  • Je kunt bij je geld
  • Beleggen zonder extra kosten
  • Wereldwijde spreiding

Door Redactie Bankenvergelijking

> Begin hier met geld uitlenen via Mintos

Belangrijkste kenmerken


ToezichtFCMC (Letse AFM)
AanbodLeningen aan bedrijven en consumenten
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek website


> Begin hier met geld uitlenen via Mintos


Wat moet ik verder weten?

Mintos is gevestigd in Letland en bestaat sinds 2015.

Mintos valt niet onder het toezicht van de AFM, maar van de Letse evenknie, de FCMC. Geld van klanten wordt gescheiden bewaard en als Mintos hierbij fouten maakt, biedt het beleggerscompensatiestelsel een vergoeding van maximaal €20.000.