José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

October

aanvragen


October


Via het platform October leen je geld uit aan winstgevende Europese bedrijven. Je profiteert van de rente die zij in ruil daarvoor betalen. October biedt leningen aan van bedrijven in Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Bijzonder is dat professionele investeerders een lening voor iets meer dan de helft meefinancieren. Ook het management van October steekt geld in ieder project, tegen dezelfde voorwaarden. Daarmee hebben zij dezelfde belangen als particuliere beleggers.

Wat kost het?

Investeren in leningen van October kost je als belegger niets. Alleen lenende bedrijven betalen een vergoeding.

Wat zijn de risico’s?

Het lenende bedrijf kan in betalingsproblemen komen. October doet in dat geval zijn best om het geld alsnog te innen, maar garanties zijn er niet.

De beste manier om het risico te verkleinen is spreiding. Investeer 2.000 euro dus liever in 100 verschillende bedrijven dan in 10.

Bijzondere aspecten

  • Investeren vanaf 20 euro
  • Geen transactie- of beheerkosten
  • Maandelijkse terugbetalingen met rente

Door Redactie Bankenvergelijking

> Begin hier met geld uitlenen via October

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-ontheffing
AanbodBedrijfsleningen
Minimale inleg€ 20,-

» Bezoek website


> Begin hier met geld uitlenen via October


Wat moet ik verder weten?

October is een van oorsprong Frans bedrijf, maar heeft ook een Nederlandse vestiging. October Nederland valt onder Nederlands recht en is geregistreerd bij de AFM.

Particuliere beleggers mogen maximaal 80.000 euro investeren in crowdfunding. Bij October geldt een maximum van 2.000 euro per lening.

Bij een faillissement van October zijn de investeringen veilig. De geldstromen worden verzorgd door onafhankelijke partners.