José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Oneplanetcrowd

aanvragen


Oneplanetcrowd


Let op: Oneplanetcrowd is in 2023 overgenomen door het Finse platform Invesdor. Onderstaande informatie is hier nog niet op aangepast omdat nog niet duidelijk is welke gevolgen dit heeft voor beleggers.

---

Oneplanetcrowd presenteert bedrijven die bijdragen aan een duurzame economie. Zo kun je maatschappelijk bewust investeren in bijvoorbeeld groene stroom of energiezuinige technologie.

Oneplanetcrowd selecteert start-ups en bestaande ondernemingen die een innovatief project starten. Op de website lees je alles over hun plannen, de looptijd van de lening die ze aanvragen en de bijbehorende rente.

Je kunt kiezen tussen een gewone lening en een converteerbare lening, die later eventueel wordt omgezet in aandelen. De rente die je ontvangt, hangt af van het risico van het project en varieert van 2,8 tot 8%.

Wat is het risico?

Ondanks een zorgvuldige selectie loop je als investeerder het risico op wanbetaling. Van het uitgeleende geld is tot nu toe 1,7% niet terugbetaald.

Wat kost het?

Oneplanetcrowd berekent 0,8% beheervergoeding per jaar. Deze gaat af van de uitbetaling die je ontvangt. 

Bijzondere aspecten

  • Beleggen met maatschappelijke impact
  • Ruime keuze aan projecten
  • Kies zelf hoeveel je investeert

Door Redactie Bankenvergelijking

> Begin hier met investeren via Oneplanetcrowd

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-ontheffing
AanbodBedrijfsleningen
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Begin hier met investeren via Oneplanetcrowd


Wie is Oneplanetcrowd?

Oneplanetcrowd bestaat sinds 2012 en is onderdeel van Startgreen Capital. Het bedrijf heeft een ontheffing van de AFM en hoeft daarom geen goedgekeurde prospectus te laten zien van de gepresenteerde bedrijven.

Oneplanetcrowd wordt gesteund door ASN Bank en Rabobank.