José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Doelbeleggen.nl op Beleggenvergelijking.nl

aanvragen


Doelbeleggen


Met een beleggingsdoel voor ogen is het makkelijker om aan een strategie vast te houden, ook als het op de beurs even tegenzit. Ups en downs horen bij het beursklimaat en veranderen op de lange termijn meestal niets aan de haalbaarheid van je doel.

Daarom kies je bij Doelbeleggen.nl eerst je doel, zoals een grote aankoop, aanvullende zorg of een vakantiehuisje. Daarna kies je je inleg, de einddatum en het risico dat je wilt lopen. Hiermee bepaalt Doelbeleggen de juiste beleggingsstrategie.

Na het openen van een persoonlijk account kun je beginnen met beleggen. Daarbij neemt Doelbeleggen alle beleggingsbeslissingen. Alleen als de haalbaarheid van je doel in gevaar komt, krijg je een alert dat je actie moet ondernemen. De inleg iets verhogen bijvoorbeeld. Of genoegen nemen met een lager resultaat.

Waarin kun je beleggen?

Doelbeleggen.nl belegt in uiteenlopende ETF’s, oftewel indextrackers. Dit zijn mandjes met aandelen, obligaties en vastgoedbeleggingen, waarmee je geld wereldwijd gespreid is belegd. De kosten van indextrackers zijn relatief laag, omdat ze een vastgestelde lijst volgen: de index.

Wat kost het?

Voor het beheer van je vermogen brengt Doelbeleggen 0,75 procent kosten per jaar in rekening. Voor het aankopen of verkopen van fondsen betaal je 0,10 procent. Ten slotte zijn ook in de koers van de fondsen kosten verwerkt, gemiddeld zo’n 0,21 procent per jaar.

Bijzondere aspecten

  • Doel kiezen vergroot de beleggingsdiscipline
  • Geen kennis van beleggen vereist
  • Altijd inzicht in de haalbaarheid van het doel
  • Goede spreiding van je beleggingen

Door Redactie Bankenvergelijking

> Start hier met Doelbeleggen

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,75 % (+ gem. 0,21 % fondskosten)
Order € 1.000€ 1,-
Order € 5.000€ 5,-
Minimale inleg€ 25,-

» Bezoek website


> Start hier met Doelbeleggen


Wat moet ik verder weten?

Doelbeleggen is een handelsnaam van Velthuyse & Mulder Vermogensbeheer. De beleggingsinstelling heeft een eigen AFM-registratie.

Je beleggingsportefeuille wordt beheerd door de Stichting Beleggersgiro, die volledig losstaat van Doelbeleggen.nl. Daarmee is je portefeuille beschermd tegen een faillissement van de beleggingsinstelling.