Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Centraal Beheer kun je kiezen uit acht beleggingsfondsen met een uiteenlopend risico. Beleggen in de fondsen van Centraal Beheer vereist geen kennis van de beurs en kost relatief weinig tijd.

Het is de bedoeling dat je één of meer fondsen kiest om je inleg over te verdelen. De fondsbeheerders doen de rest.

Hoe werkt het?

Open een beleggingsrekening bij Centraal Beheer. Dat kan gewoon online. De bank controleert je identiteit aan de hand van je bankrekening. Daarvoor moet je 1 cent overmaken.

Je kunt ook een beleggingsrekening openen op twee namen. De tegenrekening moet dan op dezelfde twee namen staan.

Daarna maak je met de gekoppelde bankrekening geld over naar de beleggingsrekening, eenmalig of periodiek. Centraal Beheer belegt dit geld voor je in de gewenste beleggingsfondsen.

Waarin kun je beleggen?

Centraal Beheer heeft vier mixfondsen met een oplopend risico: van voorzichtig tot zeer ambitieus. Daarnaast is er een fonds met staatsobligaties, een fonds met bedrijfsobligaties en er zijn twee aandelenfondsen. 

Wat kost het?

Bij het inleggen in een fonds betaal je 0,30 procent aankoopkosten over het bedrag van de inleg. Switchen tussen fondsen en verkopen is gratis.

De kosten die de fondsen zelf maken, zijn verrekend in de koers. Bij de mixfondsen is dat 0,60 procent. Bij de andere fondsen variëren de kosten van 0,22 tot 0,39 procent.

Bijzondere aspecten

  • Grote vermogensbeheerder
  • Maatschappelijk verantwoorde beleggingen
  • Beleggingen zijn te volgen in een app

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 % (wel fondskosten, meestal 0,60 %)
Order € 1.000€ 3,-
Order € 5.000€ 15,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Begin hier met Centraal Beheer Fondsbeleggen