José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Wil je goed gespreid beleggen in zo’n 20.000 aandelen en obligaties zonder zelf te hoeven handelen op de beurs? Dan kun je kiezen voor een modelportefeuille van Brand New Day.

Je kunt zo veel en zo vaak inleggen als je wilt. Als je het geld tussentijds nodig hebt, kun je er altijd bij. Ook stoppen kan op ieder moment.

Waarin kun je beleggen?

Er zijn standaard en duurzame modelportefeuilles en in beide categorieën kun je kiezen voor vijf verschillende modelportefeuilles: zeer defensief, defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Iedere portefeuille bestaat uit één of meer beleggingsfondsen van Brand New Day in een bepaalde verhouding. Hoe meer aandelenfondsen, hoe risicovoller de portefeuille.

Als de verhouding van aandelen en obligaties na verloop van tijd verandert, bijvoorbeeld omdat de waarde van aandelen sneller stijgt, dan wordt de verhouding automatisch aangepast. Dat heet herbalanceren. Zo beleg je nooit met meer risico dan de bedoeling was.

Hoe werkt het?

Je opent een beleggingsrekening bij Brand New Day Bank. Dat is een rekening met een eigen IBAN. Hiermee kun je naar keuze vrij beleggen of modelbeleggen. Bij modelbeleggen hoef je alleen te kiezen voor een van de modelportefeuilles. Geld dat je overmaakt via iDeal of een bankoverschrijving wordt automatisch belegd in de modelportefeuille.

Wat kost het?

Brand New Day rekent 0,34 procent servicekosten. Verder betaal je alleen 0,15 tot 0,17 procent fondskosten voor een standaard modelportefeuille en 0,25 procent voor een groene modelportefeuille. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van de fondsen. Aan- en verkoopkosten zijn er niet en ook switchen tussen portefeuilles is gratis.

Bijzondere aspecten

  • Beleggen zonder moeite
  • Automatische risicoafbouw mogelijk
  • Moderne bank
  • Altijd de juiste verhouding van aandelen en obligaties

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,34 % (+ fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open hier een beleggingsrekening


Wat moet ik verder weten?

Omdat Brand New Day een bank is, beschermt het depositogarantiestelsel het geld op je beleggingsrekening tot 100.000 euro. Je beleggingen zelf kunnen meer of minder waard worden. Bij een faillissement van Brand New Day zijn je beleggingen veilig.