bankenvergelijking.nl
homeBeleggen Laten Beleggen

Laten beleggen is eenvoudig vermogensbeheer met lage drempel, ook beheerd beleggen genoemd. Het wordt vaak gekozen als alternatief voor sparen. Er wordt automatisch voor je belegd volgens een profiel dat je moet kiezen.

Klik je bij NN op Meer info, dan ga je meteen naar de website van de vermogensbeheerder.

Laten beleggen - onze selectie van aanbieders

Nationale-Nederlanden Beheerd Beleggen
Nationale-Nederlanden Beheerd Beleggen: heel handig voor wie niet zelf wil beleggen. Je hebt keus uit een heleboel voorbeeldportefeuilles.

Actie: €60 cadeau

beheerkosten: 
1,00 %
beginnen met: 
€ 1.000,-
Robeco One fondsbeleggen
Robeco One: kies uit 3 risico's en bepaal de inleg, meer niet. Robeco belegt voor je in eigen fondsen. Minimaal €50 inleggen maandelijks.

Actie: 25 euro startgeld

beheerkosten: 
1,29 %
beginnen met: 
€ 50,-
Binck Forward
Binck Forward: kies zelf inleg, risico en doel en laat je vermogen groeien in indexfondsen. Lage kosten. Inleg altijd opneembaar.
beheerkosten: 
0,50 %
beginnen met: 
€ 1,-
Synvest Vastgoedfondsen
Synvest Vastgoedfondsen: laat voor je beleggen in Duits vastgoed met een inleg vanaf €2.500, of maandelijks €100. Ontvang elke maand dividendvoorschot.
beheerkosten: 
0,00 %
beginnen met: 
€ 2.500,-
Robeco Life
Robeco Life: vrij beleggen voor je pensioen in 1 van 10 Lifecycle-fondsen van Robeco. Het risico wordt afgebouwd tot een einddatum die je zelf kiest.
beheerkosten: 
0,36 %
beginnen met: 
€ 50,-
Centraal Beheer Gemaksbeleggen
Centraal Beheer Gemaksbeleggen: maatschappelijk verantwoord beleggen voor iedereen, zonder minimum. Kies voorzichtig, gemiddeld of ambitieus.
beheerkosten: 
0,00 %
beginnen met: 
€ 1,-
FitVermogen
FitVermogen.nl: met eenmalig of maandelijks storten beleg je gespreid in zelf te kiezen fondsen van NN. Betaal uitsluitend fondskosten.
beheerkosten: 
0,00 %
beginnen met: 
€ 25,-
Doelbeleggen.nl op Beleggenvergelijking.nl
Doelbeleggen: je kiest en houdt vast aan een concreet spaardoel. Dat helpt als het even tegenzit op de beurs. Er wordt belegd in indexfondsen, geen minimuminleg.
beheerkosten: 
0,75 %
beginnen met: 
€ 1,-
Knab Beleggen
Knab Beleggen: vermogensbeheer met een beperkte drempel. Je legt maandelijks minstens €100 in, een jaar lang. Of eenmalig minimaal €10.000.
beheerkosten: 
0,50 %
beginnen met: 
€ 1.200,-
Zwitserleven Beleggen
Zwitserleven Beleggen: beleg relaxed, bewust of avontuurlijk voor enig doel. Bij elk profiel hoort een duurzaam mixfonds voor klimaatdoelen. Minimaal €50 inleg.
beheerkosten: 
0,40 %
beginnen met: 
€ 50,-
Binck Comfort
Binck Comfort: beleggingsformule van Binck waarbij je aangeeft welk deel van je vermogen in stand moet blijven. Begin met minstens €5.000.
beheerkosten: 
1,32 %
beginnen met: 
€ 5.000,-
Robeco Kids
Robeco Kids: laat beleggen voor je kind of kleinkind. Je hebt keuze uit vier fondsen van Robeco.

Actie: 25 euro startgeld

beheerkosten: 
1,29 %
beginnen met: 
€ 50,-
Semmie duurzaam beleggen
Semmie: geld opzij leggen voor later, toegankelijk voor iedereen. Semmie belegt alleen in maatschappelijk verantwoorde fondsen.
beheerkosten: 
1,16 %
beginnen met: 
€ 50,-
Peaks - Beleggen met wisselgeld
Peaks: beleg inventief met wisselgeld. Bij elke betaling vanaf je bankrekening gaat er kleingeld naar een beleggingspotje.
beheerkosten: 
0,50 %
beginnen met: 
€ 1,-

Wat is laten beleggen?

Met laten beleggen neem je zelf geen beslissingen over welke aandelen of fondsen je moet kopen. Dat doet de beleggingsinstelling voor je.

Je geeft alleen aan hoeveel je wilt inleggen, wat je doel is op welke termijn en hoeveel risico je bereid bent te lopen. Nadat je een paar vragen hierover hebt beantwoord, krijg je een beleggersprofiel.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor heel voorzichtig beleggen (defensief profiel) of met juist veel risico (offensief, avontuurlijk). Daartussenin zit neutraal beleggen.

Elk profiel is automatisch gekoppeld aan bepaalde fondsen of portefeuilles van de beheerder.

De inleg bepaal je helemaal zelf en mag een eenmalig of maandelijks bedrag zijn, of een combinatie hiervan.

Soms geldt er een drempel, bijvoorbeeld minimaal 50 euro per maand, of eenmalig minstens 1.000 euro. De inleg mag je altijd aanpassen. Stoppen kan ook op ieder moment.

Vermogensbeheer

In de financiële wereld heet deze simpele manier van beleggen vermogensbeheer.

Dat kan een verwarrende term zijn. Je hoeft bij veel aanbieders namelijk geen enorm bedrag te hebben om mee te beginnen.

Bij sommige aanbieders heb je wel een zeker vermogen nodig, bijvoorbeeld 25.000 of zelfs 100.000 euro.

Maar ook voor serieus vermogensbeheer geldt dat het beleggen dan wordt gedaan door een robot die met jouw profiel aan de slag gaat. Laten beleggen verloopt dus grotendeels geautomatiseerd.

Voor wie is het?

Laten beleggen is interessant voor iedereen die zelf geen verstand heeft van beleggen en er ook geen tijd in wil steken, maar toch meer uit zijn geld wil halen dan met sparen.

Het is geschikt voor een bepaald spaardoel. Dat kan een studie zijn, maar ook je pensioen.

Je inleg kan minder waard worden, dat blijft zo met iedere vorm van beleggen. Maar je geeft vooraf duidelijk aan welk risico je wenst.

Vaak wordt er belegd in eigen fondsen van de vermogensbeheerder. Omdat hier verschillende soorten aandelen en obligaties in zitten, is het risico al gespreid.

Wat zijn de kosten?

Elk jaar moet je een vast percentage van je belegde vermogen afdragen. Kijk goed of de kosten van de fondsbeheerder(s) hierbij zijn inbegrepen of niet. Dit staat in onze reviews.

Het kan ook zijn dat je een vergoeding betaalt voor de beleggingsrekening of voor de transacties die de beheerder doet, maar dit komt weinig voor.

Hoe moet ik vergelijken?

Rendementen vermelden we niet in de reviews, aangezien ze geen garantie bieden. Kijk liever naar de beheerkosten, want deze drukken je rendement behoorlijk.

Kies je een vermogensbeheerder met 1,5% beheervergoeding, dan moet hij dus 5,5% rendement behalen wil jouw geld met 4% groeien.

Zeker met defensieve profielen is het rendement van laten beleggen beperkt. Maar het kan toch een prima alternatief zijn voor een lage spaarrente.