José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Beginnen met beleggen gaat heel makkelijk met Bux Zero. Met een app beleg je in aandelen, indextrackers (ETF’s) en cryptomunten.

Per maand zijn drie aandelen- of ETF-orders gratis als je accepteert dat je geen invloed hebt op de exacte prijs waartegen deze wordt uitgevoerd. Een zogenoemde zero-order maak je aan op een handelsdag vóór 16.00 uur. De order wordt uitgevoerd tussen 16.00 en 17.00 uur tegen de prijs die dan geldt. Eventueel kun je de order vóór 16.00 uur nog annuleren.

Wil je wel invloed op de prijs, dan kun je kiezen voor een marktorder of een limietorder. Beide kosten 1,99 euro voor Europese aandelen en ETF's en 99 cent voor Amerikaanse aandelen.

Met een Beleggingsplan beleg je automatisch. Je kiest dan één of meer ETF’s en/of aandelen die automatisch voor je worden aangekocht op een door jou gekozen dag in de maand. Dit kost niets. Je moet zelf zorgen voor voldoende geld op je beleggingsrekening.

Bij het kopen van aandelen en ETF’s betaal je wel spreadkosten, de kosten voor een derde partij. In het verleden waren deze kosten gemiddeld 0,08 procent.

Hoe begin je?

Eerst download je de app van Bux Zero. Daarin volg je de aanmeldingsprocedure, inclusief legitimatie via paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Daarna kun je geld storten in de app met een bankoverschrijving of betaalverzoek, en beginnen met beleggen.

Waarin kun je beleggen?

  • Europese en Amerikaanse aandelen
  • Selectie van ETF’s
  • Crypto's

Bijzondere aspecten

  • Overzichtelijke keuzemogelijkheden
  • Goed bereikbare klantenservice via chat
  • Begrijpelijke artikelen over beleggen
  • Rente over geld dat nog niet is belegd

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 % + € 35,88 per jaar
Order € 1.000€ 0,- (max. 3 per maand)
Order € 5.000€ 0,- (max. 3 per maand)
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen met Bux Zero


Wat moet ik verder weten?

Je beleggingsrekening wordt ondergebracht bij ABN Amro Clearing Bank. Hiervoor geldt bescherming door het depositogarantiestelsel tot 100.000 euro.

Bux moet je beleggingen apart bewaren. Maakt het bedrijf hier fouten in en kan het zijn verplichtingen niet nakomen, dan kun je maximaal 20.000 euro terugkrijgen uit het beleggerscompensatiestelsel.