José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Freedom24 kunnen beleggers tegen lage kosten handelen in meer dan een miljoen aandelen, obligaties en indexfondsen. De broker geeft toegang tot de grootste aandelenbeurzen van Europa, de Verenigde Staten en Azië, maar niet tot Euronext.

Een account is binnen een kwartier online te openen, via de app of de computer. Geld overmaken naar de beleggingsrekening kan met een bankoverschrijving, Mastercard of Visa. Vervolgens kun je de instrumenten van je keuze kopen. Freedom24 geeft daarbij geen advies, alleen ‘beleggingsideeën’.

De eerste 30 dagen is het gebruik van het platform gratis. Daarna ga je provisie betalen per transactie, meestal 2 cent per aandeel met een minimum van 2 euro per bestensorder. Maandelijkse vaste kosten zijn er niet.

Waarin kun je beleggen?

  • Aandelen
  • Obligaties
  • ETF’s
  • Futures
  • Opties
  • IPO's, dit staat voor Initial Public Offering, oftewel een beursintroductie

Freedom24 lijkt vooral geschikt voor gevorderde beleggers die op zoek zijn naar mogelijkheden die andere brokers niet bieden, zoals beleggen in beursintroducties. Wil je dit gaan doen, dan is het belangrijk dat je zelf onderzoek kunt doen naar de waarde van een aandeel.

Freedom24 biedt ook een soort spaarrekening in dollars aan met een variabele rente. Het saldo op deze rekening is niet beschermd door het depositogarantiestelsel.

Bijzondere aspecten

  • Beleggen tegen lage kosten
  • Ruim aanbod van effecten
  • Beleggersinformatie beschikbaar
  • Nederlandstalige website

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 2,- (minimum)
Order € 5.000€ 2,- (minimum)
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open hier een account


Wat moet ik verder weten?

Freedom24 is een merk van Freedom Finance Europe Ltd. Dit is een Europese dochter van het in de VS gevestigde Freedom Holding Corp. De Europese dochter opereert vanuit Cyprus en heeft kantoren in Duitsland en Spanje. Er is geen Nederlandse vestiging en de AFM houdt geen toezicht op dit bedrijf. Freedom Finance Europe heeft een vergunning van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).

Effecten die je hebt gekocht worden apart bewaard en zijn veilig in het geval van een faillissement van Freedom Finance Europe. Mocht er toch iets misgaan, dan is de beleggerscompensatie van toepassing. Je kunt hierdoor maximaal 20.000 euro vergoed krijgen.