José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Mintos kun je beleggen in ETF’s, leningen, obligaties en onroerend goed. Ervaren beleggers stellen zelf hun portefeuille samen, maar ook beginnende beleggers kunnen op het platform terecht.

Wil je graag beleggen zonder dat je er omkijken naar hebt? Dan kun je kiezen voor Mintos Core. Je beantwoordt dan eerst een aantal vragen om je risicoprofiel te bepalen. Vervolgens stelt Mintos een portefeuille voor je samen die daarbij past. Beleggen in ETF’s kan alleen op deze manier. Een extra voordeel van Mintos Core is dat je altijd bij je geld kunt.

Neem je zelf je beleggingsbeslissingen, bijvoorbeeld bij het investeren in leningen, dan kun je deze alleen verkopen op de secundaire markt. Je verkoopt ze dan aan andere Mintos-beleggers.

Waar beleg je precies in?

Op het handelsplatform van Mintos koop je financiële instrumenten met een onderliggende waarde, zoals een deel van een obligatie of van een bedrijfspand. Je wordt dus niet zelf eigenaar van de obligatie of het pand, maar je ontvangt wel het rendement.

Bijzonder is dat je ook kunt beleggen in setjes van leningen aan bedrijven en consumenten. Een setje van zes tot twintig leningen heet een note. Mintos biedt notes aan met uiteenlopende risico’s.

Wat kost het?

Het beleggen zelf is kosteloos, zolang je ieder halfjaar handelt. Meer dan zes maanden inactiviteit kost 2,90 euro per maand. Verder betaal je alleen kosten als je instrumenten verkoopt op de secundaire markt of als je een aankoop doet in vreemde valuta.

Bijzondere aspecten

  • Wereldwijde spreiding
  • Voor beginners en gevorderden
  • Europa’s grootste leningplatform
  • Weinig kosten

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek website


> Begin hier met Mintos Beleggen


Wat moet ik verder weten?

Mintos is gevestigd in Letland en staat onder toezicht van de Letse centrale bank.

Mintos bewaart je beleggingen gescheiden van het geld van de onderneming, zodat het veilig is in het geval van een faillissement. Als er toch iets misgaat, geldt de beleggerscompensatie van maximaal 20.000 euro.