De Duitse broker Scalable Capital maakt het voor iedereen mogelijk om tegen lage kosten te beleggen in aandelen, fondsen en cryptomunten. Er is geen minimale inleg en periodiek inleggen is gratis.

Je kunt de beleggingsrekeningen online openen en beheren, via een app op je smartphone of tablet of via je computer. Een demo-account is er niet, maar je kunt wel kiezen voor het gratis account Free Broker. Binnen één à twee dagen kun je de rekening gebruiken.

Met Free Broker kosten transacties bijna altijd 99 cent. Als je periodiek inlegt voor een beleggingsplan betaal je geen kosten. Beleggingsplannen kun je aanmaken voor ETF’s en fondsen, maar ook voor losse aandelen. Een ETF is een fonds dat de koers van een bepaalde beursindex volgt.

Handel je meer dan 36 keer per jaar en met meer dan 250 euro per keer, dan is Prime Broker een betere keuze. Daarmee zijn aan- en verkopen boven de 250 euro meestal gratis.

Op welke beurzen kun je beleggen?

Scalable geeft toegang tot Gettex, een digitale beurs van Bayrische Börse in München waar een groot aantal gangbare effecten worden verhandeld. Ook kun je handelen op de eveneens digitale beurs Xetra, maar daarvoor beginnen de kosten bij 5,49 euro per transactie.

Waarin kun je beleggen?

Je kunt kiezen uit 7.500 aandelen, 2.000 ETF’s, 2.000 beleggingsfondsen en verschillende cryptomunten. Dit aanbod kan worden uitgebreid. 

Bijzondere aspecten

  • Lage kosten
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Periodiek beleggen is gratis
  • Handige tools in de app

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 0,99
Order € 5.000€ 0,99
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Begin met beleggen bij Scalable Capital


Wat moet ik verder weten?

Je beleggingsrekening wordt aangehouden bij Baader Bank, een Duitse bank die losstaat van Scalable Capital. Daardoor zijn je geld en je beleggingen veilig in geval van faillissement van Scalable Capital.

Bovendien valt je portefeuille onder het beleggerscompensatiestelsel, dat maximaal 20.000 euro vergoedt als Scalable Capital een fout maakt.