Brand New Day is nu ook een bank

Bunq en Adyen zijn niet langer de jongste banken van Nederland. Deze week krijgt ook Brand New Day een officieel papiertje.

Verwacht echter geen betaalrekeningen of kredieten bij Brand New Day. De bank blijft zich helemaal richten op pensioenproducten.

Bij Brand New Day kun je zelf aanvullend pensioen opbouwen op een lijfrenterekening die je online opent. Het geld dat je inlegt, wordt automatisch voor je belegd in indexfondsen.

Omdat alles online en geautomatiseerd verloopt, is Brand New Day een relatief goedkope pensioenaanbieder. 

Pensioen in eigen hand

Brand New Day werd in 2010 in het leven geroepen door Kalo Bagijn en Thierry Schaap, als reactie op de woekerpolisaffaire en hoge kosten bij pensioenverzekeraars.

Inmiddels is de bank met zijn lage en duidelijke tarieven een concurrent voor deze traditionele partijen.

Bagijn en Schaap zijn ook de oprichters van Binckbank (in 2003). Net zoals je bij Binck zelf op de beurs kunt beleggen, bouw je bij Brand New Day eigenhandig aan je pensioen.

Dat is bijvoorbeeld interessant voor zzp'ers en flexwerkers. Maar ook voor iedereen die te weinig pensioen opbouwt via zijn vaste werkgever of gewoon zelf wil bijsparen met belastingvoordeel.

Ook bedrijven en directeur-aandeelhouders kunnen bij Brand New Day terecht.

Overname van Allianz-bank

Na zeven jaar begint Brand New Day aan een nieuw hoofdstuk in zijn groei. Deze maand neemt het ook de bankactiviteiten van verzekeraar Allianz over.

Het aantal klanten groeit daardoor in één klap met 40.000 naar ruim 200.000. Het bedrijf beheert dan een vermogen van in totaal 2,2 miljard euro.

Op Bankenvergelijking vind je hier een vergelijkend overzicht van verschillende producten voor aanvullend pensioen.

(door Ton Hermans, 12 juli 2017)