Britten kunnen al betalen met Apple Pay

Britten kunnen vanaf deze week als eerste Europeanen gebruikmaken van Apple Pay. De lancering in het Verenigd Koninkrijk volgt kort op die van de Apple Watch, een van de toestellen waar het betaalsysteem op werkt. 

Apple Pay maakt het mogelijk om mobiel en contactloos te betalen met de iPhone 6, iPhone 6 Plus of de Apple Watch. Deze toestellen moeten vlak voor een speciale terminal worden gehouden. Via draadloze NFC-technologie vindt er dan een transactie plaats.

Afrekenen op deze manier kan in Engeland al op 250.000 plaatsen en bij de meeste Britse banken. Eerst nog voor kleinere bedragen tot 20 pond, later wordt dat maximaal 30 pond per keer.  

Lancering Apple Pay in Nederland 

Apple Pay werd eind vorig jaar gelanceerd in de VS. Het Verenigd Koninkrijk is nu het eerste Europese land waar de betaaldienst in werking gaat. Wanneer Apple Pay in Nederland wordt gelanceerd is nog niet bekend, waarschijnlijk is dat dit jaar nog. 

Betalen met de creditcard via Apple Pay 

Via Apple Pay kunt u betalen met een creditcard van Visa, MasterCard of American Express. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan met de Apple Watch, die deze week ook in Nederland wordt gelanceerd, leest u op creditcardvergelijking.nl

(door Ton Hermans, 15 juli 2015; beeld: Apple.com)