Contactloos betalen snel populair

Contactloos betalen wint erg snel aan populariteit. Meer dan 1 op de 5 pintransacties is al contactloos, zegt Betaalvereniging Nederland.

Bij ruim de helft van alle verkooppunten in Nederland kun je inmiddels contactloos betalen. Dat wil zeggen dat je je pasje dicht tegen de betaalautomaat houdt, net als een ov-chipkaart.

Bij een bedrag onder 25 euro hoef je geen pincode in te voeren, daarboven moet dat wel. Betalen mét pincode voor een hoger bedrag doen we steeds vaker, merkt de vereniging op. Toch is 92% van de betalingen nog voor een klein bedrag.

Contactloos betalen is vooral in trek in supermarkten, kantines en bij snoepautomaten. Ook in parkeergarages neemt het gebruik toe. Enkele grote supermarkten en warenhuizen, waaronder Albert Heijn en Blokker, hebben hun betaalautomaten erop aangepast.

Kan ik ook contactloos betalen?

Vraag je een bankrekening aan via bankenvergelijking.nl, dan heb je deze handige functie bij de meeste banken standaard op je nieuwe bankpas. Contactloos betalen kan overigens ook met de meeste creditcards.

(door Ton Hermans, 14 oktober 2016, bron: Betaalvereniging Nederland, DNB)