Gouden Spaarvarken opnieuw naar Knab

Knab had ook in 2016 de best renderende spaarrekening van Nederland. Voor het derde jaar op rij wint de bank het Gouden Spaarvarken.

Dat is een prijs voor de vrije spaarrekening die de hoogste rentevergoeding oplevert. Knab bleef met zijn flexibele spaarrekening voor op Nationale-Nederlanden en Argenta.

Wie spaart met Knab Flexibel ontving afgelopen jaar gemiddeld 0,93% effectieve rente. Dit lijkt misschien geen heel hoog percentage, maar bij de drie grootbanken kreeg je in dezelfde periode nog niet eens de helft: gemiddeld 0,4%.

Nationale-Nederlanden en Argenta scoorden ook goed met respectievelijk 0,9% en 0,83%. Het gaat dan om spaarrekeningen waarbij je het spaartegoed vrij kunt opnemen en waarvoor geen beperkingen gelden zoals een minimuminleg.

Hier moet wel bij worden opgemerkt dat je voor Knab Flexibel eerst een betaalrekening nodig hebt bij Knab.

Hoge spaarrente is niet het hoofddoel

"De hoge rente is natuurlijk mooi meegenomen, en voor veel Nederlanders reden om klant te worden bij Knab", zegt oprichter René Frijters. "Maar de missie van Knab is om klanten financieel inzicht én de beste service van Nederland te geven."

Knab slaagt goed in die missie, volgens Frijters. 89% van de klanten zegt tevreden te zijn. "Klanten komen vanwege de rente, en blijven vanwege de service", aldus de oprichter van de bank.

Bespaar op je bankkosten

Bij Knab regel je al je bankzaken volledig online en mobiel. Met deze handige voordeelcalculator berekenden ruim 185.000 mensen dat ze gemiddeld 132 euro kunnen besparen door over te stappen naar Knab.

(door bankenvergelijking.nl en Knab, 13 januari 2017)