Knab biedt betalen per Facebook en sms

Knab Bank biedt een nieuwe dienst waarmee je kunt betalen via Facebook en sms. De ontvanger hoeft geen rekening te hebben bij Knab.

Gemakkelijker betalen

Door gebruik te maken van de nieuwe dienst Knab Social kun je geld overboeken zonder dat je het lange IBAN-nummer hoeft te weten van de ontvanger. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld met je vrienden uit eten gaat en je de rekening wilt splitsen. Als je wel je mobiel bij je hebt maar niet een pc, laptop of tablet.

Veiligheid getest

Voor de lancering heeft de technologiesite Tweakers.net de dienst uitgebreid getest en veilig bevonden. Daarnaast was het ICT-panel erg positief over het gemak en de hoeveelheid tijd die hiermee bespaart wordt.

Voortaan dan maar Knab Social?

De beperking blijft natuurlijk dat je zelf een rekening moet hebben bij Knab. Omdat Knab nog een relatief kleine bank is zullen nog niet heel veel mensen gebruik gaan maken van deze dienst. Het is daarom vooral de vraag of andere banken een vergelijkbare dienst zullen lanceren. Bij diverse banken is het al wel mogelijk om via een app geld over te boeken naar iemand uit je adressenboek van de bank. Knab Social gaat een stap verder doordat je het IBAN-nummer van de ontvanger niet hoeft te weten.

Factsheet Knab Social