Kwart van de ING-kantoren gaat dicht

Ton Hermans

10/07/2020

ING sluit per direct bijna een kwart van zijn bankkantoren in Nederland. Dat meldt De Telegraaf vandaag. De bank heeft de sluiting gisteravond aan zijn personeel meegedeeld, zegt de krant.

Het gaat om 42 van de in totaal 170 bankfilialen. Er komen simpelweg te weinig klanten om deze filialen rendabel te houden, beweert de bank. Volgens de nieuwe topman Ruud van Dusschoten lopen er in sommige vestigingen amper twee of drie klanten per uur naar binnen.

Welke filialen er precies dichtgaan en welke open zullen blijven heeft de bank nog niet gezegd. Maar het is logisch dat de kantoren die al tijdelijk dicht zijn gegaan vanwege de coronacrisis niet meer open zullen gaan.

Ook belooft de bank rekening te zullen houden met een goede spreiding, zodat je nog altijd binnen een kwartier een ING-vestiging kunt vinden.

Voor de gesloten filialen komen waarschijnlijk nieuwe 'servicepunten' in de plaats. Wat je hier als klant precies mag verwachten is ook nog niet duidelijk, maar je zou er terecht kunnen met vragen en voor hulp. Het is de bedoeling dat er in totaal 250 servicepunten komen, verspreid over het hele land, waarschijnlijk in winkels zoals Primera en Bruna.

Daarnaast schakelt ING zogenaamde digicoaches in. Dit zijn onlinespecialisten die klanten kunnen helpen met digitaal bankieren.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 10 juli 2020)

Update 25 maart 2021:

ING sluit het komende jaar nog eens 69 kantoren, boven op het in het artikel genoemde aantal. Dit meldt het ANP. ING belooft nu zo'n 320 servicepunten te zullen openen.

 

Lees ook:

» ASN Bank stopt met Twitter

» ABN Amro even duur als ING en Rabobank met nieuw basispakket

» Een digitale bankrekening openen, hoe gaat dat?