Overstapservice maakt het overstappen van bankrekening eenvoudiger

De laatste jaren zijn er ongeveer 75.000 consumenten geweest die gebruik hebben gemaakt van de overstapservice. Consumenten en bedrijven die gebruik maken van de overstapservice kunnen snel en eenvoudig veranderen van bank. De overstapservice is een initiatief van de Nederlandse banken en bestaat sinds 2004.

Voordelen bij de overstapservice

De overstapservice maakt de overstap zeer eenvoudig voor consumenten en bedrijven en zorgt ervoor dat uw betalingsverkeer soepel door kan lopen. Zo krijgt u van de banken onder andere begeleiding bij het afhandelen van uw lopende contracten, het afsluiten van nieuwe contracten en aanvullende diensten. Bijschrijvingen en incasso’s die uitgevoerd worden op uw oude rekening zullen gedurende 13 maanden worden doorgeleid. De bank informeert alle bedrijven en instanties die u een machtiging heeft gegeven om van uw rekening af te schrijven. U moet wel zelf uw werkgever inlichten dat uw salaris op een andere rekening gestort dient te worden.

Overstappen zeer eenvoudig

Na het openen van een nieuwe bankrekening meldt u zich aan voor de overstapservice. U bent overigens niet verplicht om u aan te melden voor de overstapservice. Na de overstap kunt u uw oude bankrekening opzeggen. Het is overigens per bank verschillend of u dat zelf doet of dat zij dat voor u doen. Het is wel verstandig om te wachten met het opzeggen van uw oude rekening totdat u de pasjes van uw nieuwe rekening heeft ontvangen.

Tevredenheid klanten die overstappen

Uit een evaluatie van 2012 die verzonden is naar de Tweede Kamer, blijkt dat consumenten die gebruik maken van de overstapservice heel tevreden zijn.