Tips bij het overstappen van bank

(Advertorial) - Wisselen van zorgverzekering of energieleverancier om kosten te besparen is al heel gewoon. Maar wist je dat het veranderen van betaalrekening ook veel voordelen kan opleveren? Sommige banken maken het extra aantrekkelijk met mooie acties.

Zo krijg je tijdens de Overstapweken bij SNS vijftig euro cadeau als je je inkomen laat storten op je nieuwe betaalrekening.

Veel mensen nemen niet de moeite om betaalrekeningen te vergelijken, omdat ze denken dat overstappen van bank gedoe is. Maar het kan zeker de moeite waard zijn. En met de Overstapservice, een soort verhuisservice van alle banken in Nederland, is overstappen een fluitje van een cent.

"Overstappen viel me alleszins mee"

Dat ervaarde ook Richard Helms uit Lunteren. Hij stapte over van ABN Amro naar SNS. "Ik zag online dat je bij SNS minder kosten betaalt en rente krijgt op je betaalrekening. Ook hebben ze een heel handige app. In een SNS Winkel hebben ze meteen de Overstapservice voor me aangevraagd. Hiermee was het heel simpel. Ik heb er zelf bijna geen werk aan gehad. Mijn vorige rekening heb ik opgezegd en mijn nieuwe rekeningnummer heb ik doorgegeven aan mijn baas. Dat was het eigenlijk."

Vier tips bij het overstappen

1. Vergelijk verschillende rekeningen. Kijk niet alleen naar de prijs, maar kijk ook welke bank bij je past. Zo ontvang je bij sommige banken rente op je betaalrekening en betaal je geen extra kosten voor een tweede pas.

2. Check of je korting krijgt als je je betaalrekening met andere producten combineert, zoals je hypotheek.

3. Maak gebruik van de Overstapservice, dan is overstappen van bank zo gepiept.

4. Kijk bij het openen van je nieuwe betaalrekening of je de Overstapservice online aan kunt vragen en ondertekenen. Dat maakt je overstap nóg makkelijker.

De overstapweken

Denk je er ook over om van betaalrekening te wisselen? Kijk dan of er nog ergens een leuke actie is. Zo krijg je tijdens de overstapweken van SNS vijftig euro cadeau als je voor 29 januari 2017 switcht naar SNS Betalen met de Overstapservice. Toch weer mooi meegenomen. Je moet dan wel je inkomen op de rekening laten storten. Op deze betaalrekening krijg je ook rente tot een saldo van 5.000 euro en er zit standaard een aankoopverzekering bij.

Kijk voor de actievoorwaarden en de vier voordelen van de rekening op snsbank.nl.

Lees meer overstapverhalen

(door SNS Bank, 10 januari 2017)