Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De ABN Amro Gold Card is een zeer complete creditcard. Aanvragen is voorbehouden aan klanten van ABN Amro. Je kunt deze kaart nooit koppelen aan een betaalrekening bij een andere bank.

De Gold Card heeft standaard een bestedingslimiet van €5.000. Hiervoor moet de aanvrager kunnen aantonen dat hij voldoende verdient, minimaal €1.250 per maand. Overigens kun je de bestedingslimiet zelf verlagen of verhogen.

Als je de tickets van een lijndienstvlucht met de Gold Card betaalt, kun je aanspraak maken op vergoedingen bij vertraging. Betaal je autohuur met de creditcard, dan heb je bij schade recht op rechtsbijstand en vergoeding van het eigen risico.

Verder zijn je aankopen met de creditcard verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. De verzekering geldt tot een jaar na aankoop.

Transacties met de creditcard kun je overzichtelijk weergeven in de app Grip, net als de gegevens van je betaalrekening. Ook kun je met de app budgetten instellen.

Bijzondere aspecten

  • Geen vaste kosten voor betalen in vreemde valuta
  • Rentevergoeding over saldo boven €500
  • Aankopen een jaar lang verzekerd
  • Met slimme app voor bugetteren
  • Vergoeding eigen risico en rechtsbijstand bij schade huurauto

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 55,13
KaartuitgeverICS
Extra creditcard€ 27,56
Bestedingslimiet (standaard)€ 5.000,-
Kosten geld opnemen4 % (min. € 4,50, niet bij positief saldo)
Wisselkoersopslag2,00 %
Leenrente-
Spaarrente0,00 %

» Bezoek website


> Ontdek hier meer over ABN Amro Gold Card