Waarom kies je voor Mastercard?
Een Mastercard is een uitstekend geaccepteerd betaalmiddel over de hele wereld, maar zeker ook in Nederland. Je kunt er (contactloos) mee betalen in hotels, restaurants, winkels en bij autoverhuurders, parkeerautomaten en tolpoortjes. Mastercard spreekt van 35 miljoen plekken waar je kunt betalen.
In webwinkels is Mastercard goed en veilig te gebruiken. Steeds meer webwinkels vragen om een Mastercard Securecode. Daarmee betaal je met een wachtwoord of e-code via een app op je smartphone. Daarmee wordt de kans op misbruik van je Mastercard tot het minimum beperkt.
Wordt je Mastercard toch gestolen? Of zie je een afschrijving die je niet herkent? Meld het meteen, dan krijg je de schade vergoed.
Mastercard en Visa Card zijn verkrijgbaar bij International Card Services (ICS). Het maakt in de praktijk weinig uit welke je kiest.
Wanneer moet je betalen?
Eén keer per maand ontvang je een rekeningoverzicht. Als je een negatief saldo hebt, moet je dat na 21 dagen hebben betaald. Je betaalt dan geen rente.
Als je gespreid wilt betalen, moet je dat apart aanvragen. Dat kost je 10 tot 14 procent rente over het bedrag dat je nog niet hebt betaald. Gespreid betalen is niet met alle creditcards mogelijk.
Hoeveel kun je uitgeven?
Met een Mastercard heb je een bestedingslimiet van 5.000 euro. Dit is het maximale bedrag, minder kan ook als dat beter bij je financiële situatie past.
Als je de kaart eenmaal hebt, kun je de limiet ook aanpassen met behulp van de app.
Welke Mastercards zijn er?
Als je een betaalrekening hebt bij een bank, kun je daar vaak ook een creditcard bij aanvragen. In veel gevallen is dat een Mastercard. Zo’n creditcard kan voordelig zijn, maar je moet wel bij je bank blijven om de creditcard te kunnen gebruiken.
Zit je liever niet vast aan een bank? Dan kun je een Mastercard ook rechtstreeks bij ICS aanvragen.
Ook de ANWB en De Bijenkorf bieden Mastercard aan. Die kun je dan aan je eigen betaalrekening koppelen.
Verder zijn er verschillen tussen de eenvoudige Mastercard Classic en de wat luxere varianten Gold en Black. Het verschil zit vooral in de duur van de aankoopverzekering en de dekkingen voor op reis.
Als je een eigen bedrijf hebt, kun je ook een zakelijke Mastercard aanvragen.