José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Bunq Free Credit Card is een gratis betaalpas die iedereen kan aanvragen, ook als je een laag inkomen of een BKR-notering hebt. Je moet deze kaart eerst opladen voordat je ermee kunt betalen.

De Bunq Free Credit Card is een virtuele prepaidkaart. Dat betekent dat je de kaart alleen kunt zien in de app van Bunq op je telefoon. Je moet hem koppelen aan Google Pay of Apple Pay om ermee te kunnen betalen. Je laadt de kaart op in de app van Bunq, met een bankrekening die je zelf kiest.

Om de kaart aan te vragen, download je eerst de app van Bunq. Hierin doorloop je de identificatieprocedure. Tegelijkertijd met de Free Credit Card krijg je Easy Savings, een gratis spaarrekening waarop je rente kunt ontvangen. Over het saldo op je Free Credit Card krijg je geen rente.

Wat kost het?

Je kunt de Bunq Free Credit Card volledig gratis gebruiken. Alleen als je een echt pasje wilt ontvangen, betaal je hiervoor 9,99 euro per jaar.

Met een pasje kun je ook geld halen bij iedere pinautomaat. Dat kost 2,99 euro per keer.

Betaal je in een land buiten de eurozone? Dan betaal je de Mastercard-wisselkoers plus 1,5 procent opslag en 0,5 procent netwerkkosten.

Bijzondere aspecten

  • Ook geschikt voor autohuur
  • Geen vaste kosten
  • Geen BKR-toetsing
  • Moderne bank

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 0,-
KaartuitgeverBunq
Aanschafkosten€ 0,-
Oplaadkosten€ 0,-
Kosten bij niet gebruiken€ 0,-
Kosten geld opnemen€ 2,99
Wisselkoersopslag1,50 % (+0,5 % netwerk kosten)

» Bezoek website


> Vraag de Bunq Free Credit Card aan