bankenvergelijking.nl
homeCreditcard Prepaid

De belangrijkste prepaid creditcards in Nederland. Vergelijk vooral de gebruikskosten. Klik op Meer info voor een review.

Vergelijk prepaid creditcards

Prepaid Visa World Card
Prepaid Visa World Card: prepaidversie van de bekendste creditcard. Heeft beperkte oplaadkosten en rekent geen boete bij niet gebruiken.

Actie: Met €5 tegoed

kosten p.j.: 
€ 17,50
oplaadkosten: 
€ 0,95
prepaid mastercard classic
Prepaid Mastercard Classic: voldoet prima voor online aankopen. Heeft dezelfde eigenschappen en tarieven als de Prepaid Visa World Card.

Actie: Met €5 tegoed

kosten p.j.: 
€ 17,50
oplaadkosten: 
€ 0,95
ANWB Prepaid Card
ANWB Prepaid Card: de Visacard van de ANWB in prepaidvorm. Geen inkomenseis, maar je moet wel lid zijn van de bond.

Actie: Met €5 tegoed

kosten p.j.: 
€ 20,-
oplaadkosten: 
€ 0,95
Money2Go Mastercard
Money2go Prepaid Mastercard: geschikt voor wie regelmatig een prepaid creditcard nodig heeft, bijvoorbeeld voor webshops.
kosten p.j.: 
€ 0,-
oplaadkosten: 
2,00 %

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaidcard is strikt genomen geen creditcard. De aanbieder schiet jou niks voor en je leent er geen geld mee. Je bent dus ook nooit rente verschuldigd.

Je betaalt alleen met je eigen geld, dat je zelf vóór gebruik naar de kaart overschrijft. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via iDeal of met internetbankieren.

We noemen het echter een prepaid creditcard omdat de kaart in de praktijk werkt als een creditcard. Contactloos betalen is meestal ook mogelijk.

Wat kun je er precies mee?

Met een prepaid creditcard betaal je overal waar je Visa of Mastercard ziet staan, afhankelijk van je kaart. American Express biedt geen prepaid betaalmiddelen.

Een prepaidkaart kan handig zijn op internet, bijvoorbeeld in webshops waar je een creditcard nodig hebt. Op buitenlandse websites kun je namelijk niet betalen met iDeal. Een prepaid is altijd veilig en je blijft er ook anoniem mee.

Verder wordt zo'n kaart vaak gebruikt voor kleine uitgaven zoals eten en drinken. Maar hij kan ook prima dienstdoen op reis, mocht je geen echte creditcard hebben. De kaart is bijvoorbeeld handig om je budget mee in de gaten te houden.

Wat kun je er niet mee?

Je kunt niet meer uitgeven dan wat er op de kaart staat. En belangrijk om te weten is dat de kaart waarschijnlijk niet wordt aanvaard als je iets wilt reserveren, bijvoorbeeld een hotelkamer, tickets of een huurauto.

Waar moet je op letten?

Prepaidcards hebben vaak meer gebruikskosten dan gewone creditcards. Ze lijken goedkoop in aanschaf, maar kunnen duur zijn in gebruik.

De belangrijkste kosten zijn die voor het geld storten op de kaart, het opwaarderen. Dit kan bijvoorbeeld 2 procent van het bedrag zijn. Bij een gewone creditcard kost dit opladen geen geld.

Een addertje onder het gras is dat sommige aanbieders kosten aanrekenen als je de kaart een tijdje niet gebruikt. Dit kan na één jaar zijn, of zelfs al na een paar maanden. Daarnaast kan het geld kosten als je de kaart wilt annuleren. Ook dit kom je niet tegen bij een reguliere creditcard.

Sommige nieuwe financiële bedrijven, de zogenaamde fintechs, bieden een prepaidcard aan bij een mobiele betaalapp. De kaart is dan gekoppeld aan het saldo op de mobiele bankrekening. Ook hier geldt dat je niet meer kunt uitgeven dan wat er op die rekening staat.

Lees ook: Prepaid creditcards vaak duur in gebruik (Creditcardvergelijking.nl)