Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Revolut Card is een Britse betaalpas van Visa of Maestro met één groot voordeel: er worden geen extra kosten aangerekend voor betalen in een vreemde munt.

Dat maakt deze kaart erg interessant voor wie buiten de eurozone gaat. Of vaak geld overschrijft naar het buitenland, want er zit een IBAN-rekening aan gekoppeld. Met de kaart kun je in 150 valuta's betalen, met de rekening kun je in 24 valuta's geld overmaken en ontvangen, zonder meerkosten.

Opwaarderen

Ook gewone gebruikskosten zijn er amper. Opwaarderen kan gratis met een bankoverschrijving. Geld opnemen kost wereldwijd niets, zolang je minder dan 200 euro per maand opneemt. Daarboven betaal je 2 procent. Revolut vraagt geen jaarbijdrage, wel eenmalig 6 euro voor bezorging van het pasje.

Voor de meeste valuta's geldt door de week geen wisselkoersopslag tot een maximum van 6.000 euro. Daarboven en in het weekend betaal je 0,5 tot 1,0 procent.

De betaalpas van Maestro of Visa en virtuele creditcards kunnen alleen worden aangevraagd met de Revolut-app. Die moet je dus eerst downloaden. Dat kan via onderstaande link.

De Revolut Card is helaas niet geschikt voor betalen van borg en huur. Houd er ook rekening mee dat de klantenservice alleen Engels praat.

Bijzondere aspecten

  • Zeer goedkope prepaidcard
  • Met IBAN-nummer
  • Altijd de werkelijke koers betalen, zonder opslag

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 0,-
KaartuitgeverRevolut Ltd. (UK)
Aanschafkosten€ 6,-
Oplaadkosten€ 0,-
Kosten bij niet gebruiken€ 0,-
Kosten geld opnemen0,00 % (tot max. € 200 p.m.)
Wisselkoersopslag0,00 % (tot € 6.000)

» Bezoek website


> Vraag hier de Revolut Card aan


Wat moet ik verder weten?

Revolut is een uitgever van elektronisch geld. Het saldo op de rekening valt niet onder een garantiestelsel.

Wel wordt het geld binnen een afzonderlijk bedrijf bewaard. Gaat Revolut failliet, dan kun je toch bij de rekening.

Met een Maestro-betaalpas kun je niet op internet betalen, met Visa wel.