Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Revolut Card is een Britse betaalpas van Visa of Mastercard met één groot voordeel: er worden geen extra kosten aangerekend voor betalen in een vreemde munt.

Dat maakt deze kaart erg interessant voor wie buiten de eurozone gaat. Of vaak geld overschrijft naar het buitenland, want er zit een IBAN-rekening aan gekoppeld. Met de kaart kun je in ongeveer 150 valuta's betalen, met de rekening kun je in ongeveer 30 valuta's geld overmaken en ontvangen, zonder meerkosten.

Opwaarderen

Opwaarderen kan gratis met een bankoverschrijving. Geld opnemen kost wereldwijd niets, zolang je minder dan 5 keer per maand en minder dan 200 euro per maand opneemt. Daarboven betaal je 2 procent met een minimum van 1 euro per geldopname. Revolut vraagt geen jaarbijdrage, wel bezorgkosten voor het pasje.

Als je geld overmaakt naar een land buiten de eurozone, betaal je meestal tussen de 0,15 en 0,75 procent kosten met een minimum van tussen de 50 cent en 2 euro, afhankelijk van de muntsoort.

Voor de meeste valuta's geldt door de week geen wisselkoersopslag tot een maximum van 1.000 euro. Daarboven betaal je 1,0 procent.

De betaalpas van Mastercard of Visa en virtuele creditcards kunnen alleen worden aangevraagd met de Revolut-app. Die moet je dus eerst downloaden. Dat kan via onderstaande link.

De Revolut Card is helaas niet geschikt voor betalen van borg en huur. Houd er ook rekening mee dat de klantenservice alleen Engels praat.

Bijzondere aspecten

  • Zeer goedkope prepaidcard
  • Met IBAN-nummer
  • Meestal geen koersopslag voor geld wisselen

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 0,-
KaartuitgeverRevolut Ltd. (UK)
Aanschafkosten€ 0,- (alleen verzendkosten)
Oplaadkosten€ 0,-
Kosten bij niet gebruiken€ 0,-
Kosten geld opnemen0,00 % (boven € 200 p.m.: 2,00 %)
Wisselkoersopslag0,00 % (tot € 1.000)

» Bezoek website


> Vraag hier de Revolut Card aan


Wat moet ik verder weten?

Revolut is een Britse bank. Rekeninghouders in de EU vallen onder de vestiging in Litouwen. Het saldo op de rekening valt onder het depositogarantiestelsel van dat land.

Je kunt met Revolut ook met Ideal betalen.