José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met een prepaidcard van Veritas heb je meteen ook een Franse of Engelse bankrekening met IBAN tot je beschikking. Deze werkt hetzelfde als een Nederlandse bankrekening.

Het opladen van de Veritas Card verloopt via de bijbehorende bankrekening. Je kunt geld hiernaar overmaken met een andere bankrekening, via een geldkantoor of door een zogenoemde Neosurf-tegoedbon te kopen. Opladen is niet gratis.

Betalen met je Veritas kun je overal waar je het Mastercardlogo ziet. Verder kun je met de bankrekening geld overmaken naar wie je maar wilt. Geld overmaken naar andere Veritasgebruikers is gratis. Andere bankhandelingen kosten geld.

Wat kost het?

De Veritas Card kost 29,90 euro per jaar. Je hebt dan een Basic-kaart waar je 250 euro op kunt zetten. Door eenmalig 8 euro te betalen en je identiteitsbewijs en adres te uploaden, kun je upgraden naar Classic. Daarvan is de oplaadlimiet 15.000 euro.

Af- en bijschrijvingen kosten elke keer 2,49 procent, met een minimum van 5 euro.

Bijzondere aspecten

  • Overal betalen met Mastercard
  • Inclusief Britse of Franse IBAN-bankrekening
  • Twee extra prepaidcards gratis
  • Geen risico om meer uit te geven dan je hebt

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 29,90
KaartuitgeverPrepaid Financial Services (UK)
Aanschafkosten€ 0,-
Oplaadkosten2,49 %
Kosten bij niet gebruiken€ 5,00 p.m. na 3 mnd
Kosten geld opnemen€ 2,50
Wisselkoersopslag1,99 %

» Bezoek website


> Vraag hier een Veritas Card aan


Wat moet ik verder weten?

Veritas Card wordt uitgegeven door Prepaid Financial Services (PFS) in Londen. Dit is geen bank maar een elektronischgeldinstelling. Het bedrijf staat onder toezicht van de Britse Financial Conduct Authority (FCA).

Tegoeden bij Veritas vallen niet onder het depositogarantiestelstel dat een banktegoed van 100.000 euro garandeert.

Wel geldt de verplichting om tegoeden van klanten in een aparte organisatie onder te brengen, zodat schuldeisers deze niet kunnen opeisen bij een eventueel faillissement.