Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

ABN Amro MeesPierson maakt onderscheid tussen vermogende particulieren, ondernemers, professionals die zich aan beleggingsregels moeten houden, klanten in het buitenland en bestuurders van maatschappelijke organisaties.

Welke diensten biedt ABN Amro MeesPierson?

Volwassen kinderen van privatebankingklanten kunnen gebruikmaken van een financiële coach bijvoorbeeld. Gezinnen worden terzijde gestaan met hypotheken, beleggingen en verzekeringen. Oudere generaties krijgen advies bij het kopen van een tweede huis of het plannen van hun nalatenschap.

Hulp bij beleggen

Door te kiezen voor vermogensbeheer, laat je het beleggen van je vermogen volledig over aan specialisten op basis van een gekozen risicoprofiel en een mandaat. Dat mandaat kan als doel hebben om inkomsten uit het vermogen te halen of juist om het verder te laten groeien, eventueel ook duurzaam.

Bij vermogensadvies neem je de beslissingen zelf, maar wel met deskundig advies. De intensiteit van dit advies kan variëren van een paar keer per jaar tot wekelijks. Daarnaast kun je ook zelfstandig beleggen.

Wat kost het?

Vermogensbeheer kost 0,97 tot 1,39% per jaar (inclusief btw). Beleggingsadvies kost 0,95% (comfort) tot 1,23% (actief). Een groot aantal transacties is inbegrepen; voor afwijkende transacties komen er kosten bij. Als het vermogen de 2,5 miljoen euro overstijgt, gelden lagere jaarlijkse tarieven.

Bijzondere aspecten

  • Beste private bank volgens Engels vakblad Euromoney (2019)
  • Hulp van een private banker in iedere levensfase
  • Keuze uit 6 beleggingsmandaten
  • Alle mogelijke bankdiensten beschikbaar

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 500.000,-

» Bezoek website


> Naar de website van ABN Amro voor een aanvraag


Over ABN Amro MeesPierson

ABN Amro MeesPierson is de samenvoeging van ABN Amro Private Banking en de bank MeesPierson. De bank heeft circa 200 miljard euro in beheer van klanten van private banking.

ABN Amro kent ook preferred banking voor klanten met een vermogen van 200.000 euro of meer.