Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Private banking bij ING richt zich op particulieren en ondernemers met een belegd vermogen van 500.000 euro of een spaarvermogen van 1.000.000. Zij krijgen een private banker als aanspreekpunt. Voor ingewikkelde vragen kan die er een specialist bij betrekken.

Welke diensten biedt ING Bank?

Met de tool Forward planning kun je nagaan of je toekomstdromen haalbaar zijn, ook als het scenario tussentijds verandert. Een financieel planner helpt bij het verkopen of overdragen van een eigen bedrijf bijvoorbeeld.

Hulp bij beleggen

Als je kiest voor Vermogensbeheer bij ING, belegt het ING Investment Office je vermogen op basis van een beleggingsprofiel. Daarnaast kies je uit vier beleggingsstrategieën: actueel, inkomen, duurzaam of index. Kwartaalrapportages houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Je kunt ook kiezen voor Vermogensadvies, waarbij je zelf de beslissingen neemt. Ten slotte kun je ook helemaal zelf beleggen.

Wat kost het?

Voor Vermogensbeheer betaal je een vaste servicefee per jaar, die afhankelijk is van het belegde vermogen. Het maakt dus niet uit hoeveel transacties je doet. Alleen als je helemaal zelf belegt, gelden er andere tarieven. Hoe je ook belegt, de kosten voor beleggingsfondsen komen daar nog wel bij.

Vermogensbeheer voor het vermogen tot 500.000 euro kost 0,65% per jaar en daarboven tot 1.000.000 euro 0,40% (inclusief btw).

Bijzondere aspecten

  • Altijd de laatste gegevens bij de hand in Mijn ING
  • Mobielbankierenapp voor dagelijkse bankzaken
  • Keuze uit 7 beleggingsprofielen, van 100% obligaties tot 100% aandelen
  • Keuze uit 4 beleggingsstrategieën
  • Ook advies bij erven, schenken en een tweede huis

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 500.000,-

» Bezoek website


> Ga naar de ING-website voor een aanvraag


Over private banking bij ING Bank

De bank biedt ook personal banking aan voor mensen die vermogen willen opbouwen.