Private banking bij ING richt zich op particulieren en ondernemers met een belegd vermogen van 500.000 euro of een spaarvermogen van 1.000.000. Zij krijgen een private banker als aanspreekpunt. Voor ingewikkelde vragen kan die er een specialist bij betrekken.
Met de tool Forward planning kun je nagaan of je toekomstdromen haalbaar zijn, ook als het scenario tussentijds verandert. Een financieel planner helpt bij het verkopen of overdragen van een eigen bedrijf bijvoorbeeld.
Als je kiest voor Vermogensbeheer bij ING, belegt het ING Investment Office je vermogen op basis van een beleggingsprofiel. Daarnaast kies je uit zes beleggingsstrategieën, bijvoorbeeld dynamiek, duurzaam of index. Kwartaalrapportages houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.
Je kunt ook kiezen voor Vermogensadvies, waarbij je zelf de beslissingen neemt. Ten slotte kun je ook helemaal zelf beleggen.
Voor Vermogensbeheer en Vermogensadvies betaal je een vaste servicefee per jaar, die afhankelijk is van het beleggingsprofiel en het belegde vermogen. Het maakt dus niet uit hoeveel transacties je doet. Alleen als je helemaal zelf belegt, gelden er andere tarieven. Hoe je ook belegt, de kosten voor beleggingsfondsen komen daar nog wel bij.
Vermogensadvies voor het zeer defensief beleggen van 500.000 euro kost 0,85% en voor het zeer offensief beleggen 1,17%. Bij vermogensbeheer lopen deze percentages uiteen van 0,82% to 1,13% (inclusief btw).
Door Redactie Bankenvergelijking
ING Bank had in 2016 12.000 klanten voor private banking met een totaal beheerd vermogen van 25 miljard euro. De bank biedt ook personal banking aan voor mensen die vermogen willen opbouwen.