Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Private banking bij Rabobank is bedoeld voor mensen met minimaal 500.000 euro die graag specialistisch advies willen bij het beheren van hun vermogen. De belangrijkste onderdelen van private banking bij Rabobank zijn hulp bij beleggen en vermogensplanning.

Hulp bij beleggen

Rabobank kent drie manieren van hulp bij beleggen. Ze zijn allemaal gebaseerd op een vermogensplan, dat samen met de klant wordt gemaakt.

Rabo Beheerd Beleggen Exclusief neemt beleggers al het werk uit handen. Vermogensbeheerders spreiden het vermogen op een duurzame manier over fondsen met verschillende thema’s over heel de wereld.

Rabo Advies Beleggen is bedoeld voor mensen die zelf hun beleggingsbeslissingen willen nemen, waarbij een vermogensbeheerder het risico helpt te bewaken.

Individueel Vermogensbeheer is mogelijk vanaf 1 miljoen euro. Hierbij houdt de vermogensbeheerder rekening met specifieke beleggingswensen. Deze methode is ook geschikt voor professionals die zich vanwege hun beroep moeten houden aan bepaalde regels.

Wat kost het?

De kosten voor de basisdienstverlening zijn bij alle drie de manieren van beleggen gelijk. Bij een vermogen tot 2 miljoen euro kost dat per kwartaal 0,01 tot 0,06%.

Rabo Beheerd Beleggen Exclusief rekent verder 0,23% voor het portefeuillebeheer, met een minimum van 1.250 euro.

Rabo Advies Beleggen kost voor het advies en het monitoren van de portefeuille per kwartaal 0,16 tot 0,20% over het gemiddeld belegde vermogen met een minimum van 1.000 euro.

Individueel Vermogensbeheer kost per kwartaal 0,28% voor het portefeuillebeheer, met een minimum van 1.250 euro.

Het vermogensplan kost 2.000 voor een particulier en 2.500 voor een ondernemer of DGA. Fondskosten zijn verwerkt in de koers van de fondsen.

Bijzondere aspecten

  • Persoonlijke vermogensmanager en beleggingsspecialist
  • Online inzicht in je portefeuille
  • Ook advies mogelijk bij bedrijfsoverdracht en nalatenschapsplanning
  • Hulp bij investeren in startende bedrijven (MoneyMeetsIdeas)
  • Advisering voor schenken aan goede doelen

Door Redactie Bankenvergelijking

> Meer weten over private banking bij Rabobank

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 500.000,-

» Bezoek website


> Meer weten over private banking bij Rabobank