Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De relatiemanagers van Triodos adviseren bij het beleggen, sparen en overdragen van vermogen. Op de website stellen ze zich persoonlijk voor. Duurzaamheid en eerlijk zakendoen staan bij hen hoog in het vaandel.

Welke diensten biedt Triodos Bank?

Wie een vermogen van 500.000 euro of meer in beheer geeft bij Triodos Bank, krijgt een persoonlijke relatiemanager. Daarnaast biedt de bank allerhande gewone bankdiensten, zoals een betaal- en spaarrekening en hypotheken.

Hulp bij beleggen

Bij Triodos Fondsbeheer beleg je in duurzame beleggingsfondsen van Triodos. Het beheer is in handen van de private banker. Die maakt een passend beleggingsvoorstel op basis van je persoonlijke situatie, wensen en beleggingsprofiel.

Een alternatief is Triodos Vermogensbeheer. De bank stelt voor klanten van private banking een portefeuille samen die voldoet aan alle duurzaamheidseisen.  

Wat kost het?

Triodos Fondsbeheer kost 0,75% over het totale vermogen (inclusief btw) met een minimum van 500 euro per jaar. Daarnaast betaal je fondskosten die variëren van 0,91% voor een behoudende strategie tot 1,08% voor een zeer offensieve strategie.

Vermogensbeheer kost 1,4% (exclusief btw) over het belegde vermogen met een minimum van 7.500 euro. Daar komen fondskosten bij, die uiteenlopen van 0,24 tot 0,30%. Voor klanten met een vermogen van meer dan 1 miljoen gelden lagere percentages.

Bijzondere aspecten

  • Beleggen met een goed gevoel
  • Persoonlijke aanpak van relatiemanagers
  • Blijf altijd op de hoogte via Triodos Internetbankieren
  • Ook gewone bankdiensten
  • Goed rendement mogelijk

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 500.000,-

» Bezoek website


> Ga naar de website van Triodos voor een aanvraag


Over Triodos Bank

Triodos Bank bestaat sinds 1980 en investeert alleen in bedrijven en instellingen die bijdragen aan een betere wereld. Triodos Bank heeft 17,7 miljard aan vermogen van anderen in beheer, inclusief private banking. Het hoofdkantoor staat in Driebergen-Zeist.