José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bunq heeft een ecovriendelijke betaalrekening waarmee je bomen plant. Voor iedere 100 euro die je spendeert met je pas laat Bunq een boom planten. Zo zou je volgens de bank in twee jaar CO2-neutraal kunnen zijn.

Als je 12 maanden vooruitbetaalt, krijg je een Metal Card, een betaalpas van duurzaam roestvrij staal. Dit is een debit-Mastercard die ook recht geeft op een verzekering van 90 dagen van de meeste aankopen die je ermee doet.

Koop je een elektrisch apparaat met de pas, dan kun je hier een verlengde garantie van een jaar op krijgen. Dit geldt niet voor mobiele telefoons, tablets, computers en een aantal andere apparaten.

25 betaalrekeningen met IBAN

Verder is deze betaalrekening in grote lijnen gelijk aan Bunq Easy Money. Dat betekent dat je 25 betaalrekeningen krijgt met een eigen IBAN. Hiermee kun je je financiën goed gescheiden houden. Je hebt de keuze uit Nederlandse, Duitse, Franse en Spaanse bankrekeningnummers.

Je kunt kiezen voor drie debit-Mastercards. Met de app koppel je deze zelf aan je betaalrekening(en). In de app kun je ook passen blokkeren en pincodes kiezen.

Een handig extraatje is automatisch sparen. Als je wilt, rondt Bunq je betalingen naar boven af en zet de bank het extra geld op je spaarrekening. Op zowel betaal- als spaarrekeningen krijg je rente vergoed over je saldo tot 100.000 euro.

Bunq heeft geen kantoren en ook geen klantenservice die je kunt bellen. Je kunt wel vragen stellen via de app en gebruikmaken van het klantenforum Bunq Together.

Bijzondere aspecten

  • 25 online rekeningen inbegrepen
  • Salaris automatisch verdelen over je rekeningen
  • Geen wisselkoersopslag
  • 1% cashback in restaurants en cafés, 2% in ov (op betalingen met Mastercard)
  • 6 keer per maand kosteloos geld opnemen

- Waardering klantenservice: 6,5
- Score duurzaamheid: 7,8

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken (tarieven per 1 juni 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 215,88
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening€ 0,-
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Rente positief saldo2,46 %
Rood staan- (niet mogelijk)
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00 (+ 0,5 % netwerkkosten)
Wisselkoersopslag0,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieNederlandse
Leeftijd18 jaar (of jonger, met toestemming ouders)

» Bezoek website


> Meld je hier aan voor deze rekening


Waar staat Bunq voor?

Bunq is een duurzame onlinebank die naar eigen zeggen alleen ethisch investeert. Je kunt zelf kiezen waarin. Bunq haalt prima scores in duurzaamheid volgens de Eerlijke Bankwijzer (2020).

Bunq heeft een bankvergunning in Nederland. Je geld valt onder het depositogarantiestelsel en is daardoor beschermd tot €100.000.

Wat moet ik verder weten?

Het cijfer voor duurzaamheid is de beleidsscore van de bank volgens de Eerlijke Bankwijzer. De waardering voor de klantenservice is een eigen test van Bankenvergelijking.Lees ook onze review: Wat voor een bank is Bunq?